tromaktiko: Σχετικά με το "ελάτε Παραλία Κατερίνης"

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σχετικά με το "ελάτε Παραλία Κατερίνης"



Εδω και 2 χρονια που εχουν γίνει κάποια εργα στο λιμάνι της παραλίας η θάλασσα εχει βελτιωθεί πολύ...

Αφορα: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_8454.html.
Μαλδιβες δεν ειναι ουτε αιγαιο αλλα μια καθαρη και ασφαλης θαλασσα. Εξου και οι γαλαζιες σημαιες. Τωρα οσο αφορα στην ποιοτητα των τουριστων εαν σας ενοχλουν οι σερβοι, τσεχοι, ρουμανοι κλπ επειδη ισως τους θεωρείτε υποαναπτυκτους μπορειτε να επισκεφθειτε τις περιοχες που πηγαινουν οι ελβετοι, γερμανοι και γαλλοι που ειναι του επιπεδου σας αλλα θα πληρωσετε και το αντιστοιχο αντιτιμο, βλεπε 100€ σε δωματιο στην καλυτερη των περιπτώσεων 10€ για ξαπλωστρες κλπ. Η υπαρξη αυτων των τουριστων που ειναι οι "φτωχοι" ευρωπαιοι απλα επιβεβαιωνει το ποσο καλες και λογικες ειναι οι τιμες στην περιοχη, οι "πλουσιοι" ελληνες προτιμουν χαλκιδικη. Να σας ενημερωσω επισης οτι στην περιοχη υπαρχουν περιπου 80ξενοδοχεια και αλλα τοσα κτιρια με ενοικιαζομενα δωματια και δεν ειναι της δεκαετιας του 70' αυτο μπορει να το επιβεβαιωσει και ο συλλογος ξενοδοχων. Ισως απλα εσεις να κανατε λαθος επιλογη στο καταλυμμα σας.

Aναγνώστης

------------------

Ίσως ο κύριος να είχε δίκαιο για τη θάλασσα 2 χρόνια πρίν, αλλά με την ολοκλήρωση του Βιολογικού της Κατερίνης http://www.katerini.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=126&Itemid=90 η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, όμοια με τη Χαλκιδική που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Στο λέω από προσωπική εμπειρία γιατί έκανα μπάνιο στην Παραλία την Παρασκευή που μας πέρασε και το νερό ήταν ζεστό και καθαρό.
Επίσης στην περιοχή υπάρχουν και ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε πολύ καλές τιμές, με σπα, πισίνες όση χλιδή αντέχει η τσέπη σου ακόμη και μπροστά στη θάλασσα.
Η οδική σύνδεση για Παραλία είναι πολύ καλή και απέχει 35 λεπτά από Θεσσαλονίκη και 4 ώρες από Αθήνα, ενώ μπορεί κάποιος να την επισκευτεί και με τρένο.
Τέλος το κορυφαίο νομίζω είναι οτι σε 20 λεπτά μπορείς να βρίσκεσαι πάνω στον Όλυμπο και να απολαμβάνεις τη θέα των ακτών της Πιερίας από ψηλά.

Αναγνώστης

-------------------

Μένω Κοζάνη και συνεπώς παω συχνά Κατερίνη γιατί είναι κοντά. Η παραλία Κατερίνης δεν είναι τόσο άσχημη όσο λες απλά κάποια σημεία της είναι. Πάντως αν θες πεντακάθαρο νερό, πήγαινε Νέους Πόρους. Το νερό είναι καταγάλανο εκτός από κάτι λίγα σημεία. Η ακτή είναι περίπου 2χλμ και σε διαβεβαιώ οτι το μεγάλο μέρος της είναι πολύ καθαρό. Αν θέλεις νυχτερινή ζωή, πετάγεσαι Πλαταμώνα που είναι δίπλα (μόλις 10 λεπτά). Και ναι τα ξενοδοχεία είναι όντως πάμφθηνα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω το μίσος σου προς τους "Βούλγαροι , Σέρβοι, Πολωνοί, Τσέχοι και γενικότερα κάθε τι που θυμίζει Βαλκάνια" όπως λες. Τι σοί κόμπλεξ είναι αυτό; Νοιώθεις ανώτερος απ αυτούς; Να σου θυμίσω ότι αυτοί κατάφεραν να πάνε διακοπές σε μια χώρα που είναι πολύ ακριβότερη από τη δική τους. Εσύ ανώτερε πόσο συχνά το κάνεις αυτό; Στην τελική μια χαρά άνθρωποι είναι, σου συστήνω να γνωρίσεις και μερικούς. Πολλοί αγαπάνε και σέβονται περισσότερο την Ελλάδα από διάφορους "ντόπιους" Έλληνες (ιδιαίτερα οι Σέρβοι). Όχι μόνο αυτό, αλλά στηρίζουν και τον τουρισμό μας που είναι σημαντικότατο κομμάτι της οικονομίας μας.
Αναγνώστης
-----------------
Όταν λέτε οτι η ποιότητα των τουριστών είναι δεύτερη επειδή είναι σέρβοι, βούλγαροι, πολωνοί , τσέχοι κλπ δεν αναφέρεται τον λόγω γιατί τους θεωρείται κακή ποιότητα τουριστών. Εάν έχετε μάθει τους τουρίστες να τους χωρίζεται σε καλής και κακής ποιότητας λόγω καταγωγής  η κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας τους , τότε πολύ εύκολα ξεχνάτε οτι και η δική σας χώρα είναι σε παρόμοια κατάσταση. Αν και έλληνας που υποθέτω οτι είστε, βάλτε με την ίδια λογική και στη λίστα των κακών τουριστών και τους συμπατριώτες σας μιας και αυτοί δείχνουνε να είναι στην ίδια μοίρα με τους ανατολικοευρωπαίους.

Έλληνας του εξωτερικού,
-------------------
Κοπέλα μου αν είναι όπως τα λες δεν θα ερχόταν κανένας για διακοπές στα μέρη μας ούτε από τα Βαλκάνια, ούτε από την Ελλάδα αλλά ούτε από την λοιπή Ευρώπη…
Περισσότερο μου μοιάζεις για τον απαιτητικό Ελληναρά που με κουπόνια κοινωνικού τουρισμού και πέντε φράγκα στην τσέπη του νομίζει ότι θα τους πουλήσει και θα τους αγοράσει όλους…Αλίμονο μας….
ΌΧΙ κοπέλα μου…μην έρθεις ΠΟΤΕ ξανά Παραλία Κατερίνης αφού δεν μπορείς να συνυπάρξεις με τους Βαλκάνιους Τουρίστες Ευρωπαία μου εσύ Ελληνίδα… Τουλάχιστον αυτοί εκτιμάνε τόσο τις υπηρεσίες όσο και τις ακτές μας…
Και όσο για τα δωμάτια; υπάρχουν για όλα τα βαλάντια ...τώρα αν εσύ κόλλησες και νομίζεις ότι δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ για την ανακαίνιση τους ή επισκέφτηκες την περιοχή πριν μια δεκαπενταετία ή προσπαθείς εσκεμμένα να δυσφημήσεις την περιοχή…Η ανοικοδόμηση που υπήρξε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αυτή τα μαρτυράει όλα…
έστω και έτσι αν δεν σου αρέσει μπορείς να κάνεςι διακοπές όπου νομίζεις αλλά μην παραπονεθείς για το ακριβό σάντουιτς, το άρμεγμα στην ταβέρνα ή τις ξαπλώστρες στα ύψη…

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!