tromaktiko: Ερώτηση προς όλους μας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ερώτηση προς όλους μας



Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζούμε μια πολύ δύσκολη στιγμή, για την οποία, κακά τα ψέμματα, λίγο ή πολύ είμαστε όλοι υπεύθυνοι...
Άλλοι με την ψήφο τους, άλλοι με το ρουσφέτι τους, άλλοι με την δήθεν επαναστατική αποχή, κατορθώσαμε την ολική απαξίωση της πολιτικής ζωής. Όταν λοιπόν οι πολίτες καθεύδουν υπό μανδραγόρα, κοινώς κοιμούνται για τα καλά, οι απατεώνες βρίσκουν χρόνο για δράση. Με αυτά και μ'αυτά παγιώθηκε μια κατάσταση άσχημη για τους Έλληνες. Πολιτικοί δίχως συνείδηση, δίχως γνώση, δίχως μυαλό, δίχως ενδιαφέρον, δίχως πατριωτισμό, δίχως ανθρωπισμό, κυβερνούν αυτόν τον έρημο τόπο. Η Αδικία έχει πολιτογραφηθεί στην χώρα μας, μην σας πω ότι απέκτησε και ιθαγένεια. Τί γίνεται τώρα; Η πλειοψηφία λέει το εξής απλό, ας φύγουν αυτοί και θα δούμε. Τί θα δούμε; Αν αύριο το πρωί το πολιτικό σύστημα γκρεμιστεί συθέμελα, είσαι έτοιμος, Έλληνα μου, να αναλάβεις τις τύχες σου; Είσαι έτοιμος να ορίσεις την ζωή σου; Είσαι έτοιμος να απαρνηθείς τα "όνειρα" που είχες κάνει για μια θεσούλα στο δημόσιο, για ένα σβήσιμο μιας κλησούλας, για ένα ασημαντούλι πταισματάκι που πρέπει να τακτοποιηθεί; Είσαι έτοιμος να παύσεις να διαπαιδαγωγείς τις επόμενες γενιές με μια καθολικά αποτυχημένη νοοτροπία; Είσαι έτοιμος να βρεις τους ανθρώπους που μπορούν γίνουν πραγματικοί ηγέτες; Για την κατάστασή μας, φταίνε οι πολιτικοί μας. Όμως αλήθεια ποιος δεν πιστεύει στην ρήση που λέει ότι αν μια εξαπάτηση λάβει χώρα δύο φορές, τότε το θύμα είναι συνεργάτης; Το δις εξαμαρτείν, κυρίες μου και κύριοι. Δεν είμαι βολεμένος του συστήματος και δεν δικαιολογώ κανέναν πολιτικό. Δεν λέει ότι είμαι τέλειος χωρίς σφάλματα πολιτικού και κοινωνικού κόστους. Είμαι ένας από σας! Είμαι προβληματισμένος για το αύριο περισσότερο απ'ότι είμαι το σήμερα.
Επειδή σας κούρασα με τα φληναφήματά μου, προτείνω το εξής απλό. Αύριο, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε όλοι πρέπει να είναι μια πρόταση. Μια πρόταση βελτίωσης της ζωής μας κι όχι απαραιτήτως με οικονομικά κριτήρια. Αυτά είναι που μας έκαψαν. Θέλουμε προτάσεις, θέλουμε ιδέες, θέλουμε νέα πρόσωπα, θέλουμε ηγέτες! Και μην ξεχνάτε, ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε μετά μουσικής, όπως λέει και το ρωσικό ρητό.

Υ.Γ. Θερμή παράκληση. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να διαφωνούμε με στυλ. Όσοι διαφωνούν με τα λεγόμενά μου, ας μην αρχίσουν τις κατηγορίες, ας μην αρχίσουν τα περί εγκαθέτου, ας μην...γενικά. Καλά είναι να κυνηγάς φαντάσματα στην ζωή, καλύτερα όμως είναι να κυνηγάς αυτούς που σου κλέβουν την ζωή και σε κάνουν φάντασμα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!