tromaktiko: Μπράβο στον Π. Κουρουμπλη - οχι σαν κάτι άλλους...

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μπράβο στον Π. Κουρουμπλη - οχι σαν κάτι άλλους...



Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ τον ΚΥΡΙΟ Παναγιώτη Κουρουμπλή για την έντιμη στάση που κράτησε!
Εδώ και μέρες (ή πολύ καιρό) έχει συγκεκριμένη άποψη και ψήφισε βάσει αυτής, της συνείδησής του και εκπροσωπώντας επάξια το λαό που τον τίμησε με την ψήφο του! Άλλωστε, αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος των βουλευτών στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που υπάρχει (;) στη χώρα μας: η εκπροσώπηση του λαού, μην ξεχνιόμαστε! Η («δημοκρατικότατη») διαγραφή του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη του τιμή, γιατί πλέον είναι μεγάλη ντροπή να ανήκεις στο συγκεκριμένο κόμμα.

Ένα κόμμα στο οποίο οι βουλευτές ή δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την εξαθλίωση που φέρνει το μεσοπρόθεσμο στο λαό και συνεπώς η προσωπική άποψη και η (ανύπαρκτη) ηθική τους συντάσσεται πλήρως με του «Γιώργου του Πρωθυπουργού» ή είναι τόσο άβουλοι και τόσο ιδιοτελείς, που για να μην τους τραβήξει το αυτί ο «Αρχηγός» και χάσουν τα προνόμια, ακολουθούν χωρίς δεύτερη σκέψη τη «γραμμή». Ακριβώς όπως τα καλά και υπάκουα πρόβατα υπακούουν στον τσομπάνη, όποιος και να είναι αυτός, ό,τι εντολή κι αν τους δίνει, χωρίς να νοιάζονται ή να εκτιμούν τα αποτελέσματα! Υπάρχουν βέβαια και οι «ταλαντούχοι» στην υποκριτική στο κόμμα: αυτοί που τόσες μέρες ανεβάζανε δακρύβρεχτες παραστάσεις, παίζοντας (με μεγάλη αποτυχία, αφού δεν πείθανε κανέναν μας!) το ρόλο «το παιδί του λαού», αλλά την ώρα της ψηφοφορίας «πείστηκαν» από τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα και τις δεσμεύσεις των υπουργών και είπαν το «ΝΑΙ», σαν καλά παιδάκια. (ονόματα δεν λέμε, αλλά κάποιοι γλίτωσαν το «ντα» από τον ΓΑΠ). Δυστυχώς, σ' αυτές τις κατηγορίες ανήκουν και οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ του δικού μου Νομού, στον οποίο η ανεργία και η φτώχια καλπάζουν και οι αγανακτισμένοι είμαστε μονίμως στους δρόμους!

Μακάρι όλοι αυτοί να μπορούσαν να δουν και να καταλάβουν, όπως ο κ. Κουρουμπλής! Μακάρι να είχαν λίγο από το φως του, μήπως κι αυτό τους βοηθούσε να απεγκλωβιστούν από το δικό τους φανταστικό μικρόκοσμο και το πολυτελές σκοτάδι τους!

Και πάλι μπράβο στον κ. Κουρουμπλή για το σθένος και την εντιμότητά του, καλή δύναμη σ' εμάς για τους αγώνες μας και. καλά στερνά στους πράσινους βουλευτάδες (αν και δεν τα βλέπω!).

Υ.Γ. Σ' αυτούς που θα σπεύσουν να μου ορμήξουν, λέγοντας πως αν δεν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο θα ερχόταν η συντέλεια, δεν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω και να πω πόσο σίγουρη είμαι για την αναποτελεσματικότητά του. Το έχουν ήδη κάνει έγκριτοι οικονομολόγοι παγκοσμίως και το βλέπουμε τόσο καιρό που βιώνουμε εποχές Μνημονίου. Ας σταματήσει, λοιπόν, η καραμέλα της δήθεν σωτηρίας, γιατί μπορεί στην αρχή να τη μασήσαμε, αλλά τώρα δεν περνάει!

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!