Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το κρασί κι όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτω τη ζάχαρη και τη γλυκόζη κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι. Χαμηλώνω τη φωτιά. Πλένω και καθαρίζω καλά τις φράουλες. Με τη βοήθεια του μπλέντερ τις πολτοποιώ και τις προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά, μέχρι το μείγμα μου να γίνει ενιαίο.
Περνάω το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζω με μια μεμβράνη και το αφήνω στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα και για τρεις φορές βγάζω το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάω ζωηρά στο μίξερ, όπως ακριβώς φτιάχνω χειροποίητο παγωτό. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα, επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Επαναλαμβάνω μια τελευταία φορά και μετά το χτύπημα, δε βάζω το σορμπέ μου που έχει γίνει στην κατάψυξη, παρά το σερβίρω σε ποτήρια που έχω παγώσει καλά!
http://food-isimo.blogspot.com/