tromaktiko: Η Σάμος μίλησε...οι αρμόδιοι άκουσαν;

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Σάμος μίλησε...οι αρμόδιοι άκουσαν;



Ίσως να ήταν και η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει σημειωθεί ποτέ για τα
δεδομένα της Σάμου.

Τουλάχιστον πολλοί ηλικιωμένοι που παρευρέθησαν, είπαν ότι αυτό που είδαν το απόγευμα της Δευτέρας στα ΚΤΕΛ της Σάμου και στη συνέχεια στην Πλατεία Πυθαγόρα είχαν να το δουν πάρα πολλά χρόνια!
Ήταν η αγανάκτηση; Ήταν η ανασφάλεια; Μπορεί να ήταν και η αγωνία του Σαμιακού λαού που βλέπει τον τόπο του να υποβαθμίζεται συνεχώς από τις συνεχείς ενέργειες των αρμοδίων της κεντρικής και τοπικής εξουσίας.
Σίγουρα πάντως ήταν ένα ΣΑΦΕΣ μήνυμα προς όλους αυτούς πως ο κόσμος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έπαψε πια να πιστεύει στις ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!
Άφησε πίσω του κόμματα, αντιλήψεις και πολιτικές που στην πράξη έχουν αποδείξει ότι το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να εξυπηρετούν πολλά χρόνια τώρα συγκεκριμένα ιδιωτικά, κομματικά και προσωπικά συμφέροντα!

Η αγανάκτηση πάντως φάνηκε ξεκάθαρα όταν όλοι αυτοί που βρέθηκαν εκεί και κατά την ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος, στο άκουσμα των ονομάτων του Βουλευτή, του Δημάρχου, αλλά και του υπουργού και υφυπουργού, οι αποδοκιμασίες ήταν εντονότατες!

Νέοι, ηλικιωμένοι, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, ιερείς, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στην λειτουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών Σάμου με τον τρόπο που το ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Παπουτσής και είπαν ΟΧΙ στο να μετατραπεί η Σάμος αποθήκη ανθρώπινων ψυχών!

Πολίτες από το Βαθύ, το Πυθαγόρειο, τη Χώρα τους Μυτηλινιούς, το Κοκκάρι, το Καρλόβασι και από κάθε άλλη γωνιά της Σάμου, ζήτησαν με το ψήφισμά τους από τον υπουργό να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες, αυτός και η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναθεωρηθεί η Συνθήκη «Δουβλίνου 2», να ανακαλέσει την απόφασή του, που καθιστά τη Σάμο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λαθρομεταναστών, στην ουσία όμως την μετατρέπει σε «Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως» ανθρωπίνων ψυχών και να τον καθιστήσουν ως τον κύριο υπεύθυνο και ηθικό αυτουργό όλων των αρνητικών εξελίξεων που θα υπάρξουν στη ζωή τους!

Ζήτησαν από τον Βουλευτή Σάμου, κ.Βαρδίκο Πυθαγόρα, να αλλάξει την άποψή του για την λειτουργία του ΚΕ.Π.Υ. και από τον Δήμαρχο Σάμου Στ. Θάνο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίζοντας κατά, της επαναλειτουργίας του Κέντρου υπό οποιαδήποτε μορφή και όρους.

Ψηφίσματα συμπαράστασης ανέγνωσαν κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας ο κ. Γκαντίδης Αντρέας ως εκπρόσωπος της κίνησης των αδέσμευτων εκπαιδευτικών Σάμου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης κ. Ευάγγ. Σκάρος.
Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό έκαναν οι επιχειρηματίες κ. Σαμαρίδης Χρήστος και Γ. Χατζηδημητρίου, ενώ το ψήφισμα ανέγνωσε ο κ. Γιάννης Χατζηνικολάου καθηγητής φυσικής αγωγής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζεύονταν υπογραφές και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς συγκεντρώθηκαν περίπου 1300...!!!

Όπως ανακοινώθηκε ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί χωριά σε όλη την Σάμο και θα συγκεντρώσει και άλλες υπογραφές που συνοδεύσουν το σχετικό ψήφισμα.

Η επόμενη ενέργεια της Ομάδας Δράσης Πολιτών Σάμου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή θα είναι, να στείλουν ατομικά εξώδικα και στους 33 δημοτικούς συμβούλους που θα τους καθιστούν υπεύθηνους σε κάθε περίπτωση που πληγούν άμεσα από παράνομες ενέργειες λαθρομεταναστών.


http://www.samiakignomi.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!