tromaktiko: Εκκλησία και περιουσία

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εκκλησία και περιουσία



Σήμερα εν έτη 2011 κάποια πράγματα θα πρέπει λέγονται με το όνομά τους περί θρησκείας και εκμετάλλευσης.
Σε αυτό το καίριο ζήτημα και πάντα δημοκρατικά θέτουμε τις δικές μας απόψεις περί εκκλησίας και περιουσίας.
1) Λειψανολαγνεία: Πρόκειται για εκμετάλλευση ανθρώπινων οστών που σκοπό έχει να κάνει τους πιστούς να τα προσκυνούν και να αφήνουν κάτι από το πορτοφόλι τους.
2) Εικονολατρία: Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιστούς να προσκυνούν διάφορες εικόνες αγίων κατά τα λεγόμενα της εκκλησίας, και αν παρατηρήσετε βάζουν τις εικόνες ακριβώς δίπλα από τα κηροπήγια, τυχαίο? Πολλοί πιστοί αφήνουν χρήματα και χρυσαφικά λες και οι εικόνες θέλουν τα λεφτά του πιστού για να τους βοηθήσουν!!
3) Εξομολόγηση: Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο δικαίωμα ο παπάς πρέπει να μαθαίνει τα προσωπικά του άλλου, και να δίνει και συμβουλές σε θέματα κοινωνικά. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που ξέρουν πώς να βοηθήσουν κάποιον πολίτη που θέλει βοήθεια πνευματική.
4) Πληρώνουμε τα κεριά: Άλλο πάλι και τούτο, που ακούστηκε να πληρώνουν οι πιστοί τα κεριά από 0.50 λεπτά ως και 5.00 ευρώ (προαιρετικά) δίνουν κάποιοι κουβαρδάδες, γιατί οι επίτροποι καλά δασκαλεμένοι κοιτάζουν το χέρι του πιστού τι θα ρίξει μέσα στο κουτί!!!
5) Βαφτίσια, γάμοι και κηδείες: Με αυτά τα λεφτά που παίρνουν οι παπάδες στα τόσα χρόνια έφτιαχνες δρόμους και νοσοκομεία για όλές τις πόλεις της Ελλάδος.
6) Μισθοί παπάδων(δημόσιοι υπάλληλοι) Πέρα από τα τυχερά που βγάζουν τα ψυχοσάββατα κάτω από 5.00 δεν παίρνουν, τους πληρώνει και το κράτος τον παχυλό μισθό τους.
7) Μοναστήρια ( Μετέωρα) Τα μοναστήρια των Μετεώρων κάνουν χρυσές δουλείες, κόβουν κανονικά εισιτήριο στους αλλοδαπούς τουρίστες γύρω στα 2.00 ευρώ είναι η τιμή τους, και για μια οικογένεια να τα δει όλα τα μοναστήρια θέλει το 40 ευρω στο νερό!!!
8) Περιουσία εκκλησία αμύθητη: Με την περιουσία της εκκλησίας ξεχρεώνουμε τους δανειστές μας και η Ελλάδα προχωρά με άλλους ορίζοντες μπροστά στο μέλλον.
Τουλάχιστον αν θέλουν να βοηθήσουν το κράτος και την πατρίδα οι παπάδες ας το εφαρμόσουν στην πράξη.

Τώρα αν διαβάσουμε την διδασκαλία του Ιησού και το τι έλεγε τότε, και το τι ισχύει σήμερα μάλλον η διαφορά της πίστης είναι μέρα με νύχτα.
Να ρωτήσετε ένα παπά, πάτερ θα μου δώσεις το μισό σου σπίτι να μείνω και εγώ μέσα? Πάτερ θα μου δώσεις το μισό σου οικόπεδο να φυτέψω και εγώ λαχανικά να τρώω? Πάτερ θα μου δώσεις τον μισό μισθό να ταΐσω και εγώ την οικογένεια μου?
Όταν αυτός ο παπάς σου τα δώσει όλα αυτά, τότε είναι αυτός που ακολουθεί το σωστό δρόμο της διδασκαλίας του Ιησού, και αξίζει να τον ακούς.
http://trikalaweb.blogspot.com/2011/06/blog-post_5539.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!