tromaktiko: Περισσότερα ποδήλατα στο Μετρό, με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Περισσότερα ποδήλατα στο Μετρό, με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών



Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, Δικηγόρος Αθηνών
Πεντέμιση χρόνια μετά την πρώτη ποδηλατοπορεία με αίτημα την είσοδο ποδηλάτων στο ΜΕΤΡΟ, μετά από δεκάδες άλλες...
ποδηλατοπορείες, διαμαρτυρίες, επιστολές, συναντήσεις, μετά την κινητοποίηση των Ποδηλατ-ισσ-ών και πολλών άλλων οργανώσεων και ατόμων,το υπουργείο μεταφορών επέτρεψε την μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς του ΜΕΤΡΟ. Το ωράριο είναι εξαιρετικά περιορισμένο (Τετάρτες μετά τις 18.00 και Κυριακές μετά τις 12.00 το μεσημέρι) και η εφαρμογή είναι πιλοτική, αλλά, πολύ γρήγορα, οι υπεύθυνοι του μετρό θα διαπιστώσουν ότι τα ποδήλατα δεν ενοχλούν κανέναν. Οι ποδηλάτες και οι υπόλοιποι επιβάτες συνυπάρχουν αρμονικά, χωρίς προβλήματα. Όπως συνυπάρχουν και στον ΗΣΑΠ, στο ΤΡΑΜ και στον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, στα βαγόνια των οποίων επιτρέπονται ποδήλατα όλες τις ημέρες και ώρες.
Μετά την πολύ θετική ανταπόκριση, επιβατών και ποδηλατών τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου της εισόδου των ποδηλάτων στο μετρό, με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια:

Από 1ης Μαΐου 2011 ξεκίνησε η Β φάση της πιλοτικής εφαρμογής κατά την οποία θα επιτρέπονται μέχρι 4 ποδήλατα (αντί για 2 που ίσχυε έως σήμερα) στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού. Το νέο μέτρο θα ισχύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ΑΜΕΛ, αλλά και τους ίδιους τους ποδηλάτες, κατά τη διάρκεια της Α φάσης, εκατοντάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους τομείς της λειτουργίας του μέσου ή της ασφάλειας των επιβατών.
Νέα αξιολόγηση του μέτρου, τόσο για τη μόνιμη εφαρμογή του, όσο και για την πιθανή περαιτέρω επέκτασή του, θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!