tromaktiko: Απάντηση στο: Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Όχι στη νομιμοποίηση, οιουδήποτε ναρκωτικού»

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Όχι στη νομιμοποίηση, οιουδήποτε ναρκωτικού»



Έστω ότι νομιμοποιούνται όλες οι ψυχοδραστικές - εξαρτησιογόνες ουσίες...
Και πωλούνται στα φαρμακεία, σε εξευτελιστικές τιμές, αυστηρά μόνο με συνταγή γιατρού, από κρατικό νοσοκομείο. Θα μπορούσε να εφευρεθεί κι ένα σύστημα ανωνυμίας με αντιστοίχιση σε αριθμό πχ, κάπως όπως το τεστ για τον HIV, έτσι ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7830.html
1.Δεν θα γινόταν αυτομάτως και αμέσως πάταξη όλου του συστήματος εμπορίας ναρκωτικών; Οι έμποροι δε θα είχαν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης. Άρα όλο το σύστημα τους καταρρέει.
2.Αφού δε θα υπήρχαν πλέον έμποροι, δε θα υπήρχαν ούτε παιδιά που θα μεταπωλούσαν ουσίες παρακάτω υπό την απειλή των εμπόρων, για να βγάλουν τα λεφτά να πάρουν τη δόση τους.
3.Επομένως κανένας δε θα είχε κίνητρο να μεταπωλήσει ναρκωτικά, άρα δε θα εθίζονταν με δόλιους και μη τρόπους καινούργια παιδιά, με την προτροπή των άλλων.
4.Εφ' όσον όλες οι ουσίες που υπάρχουν στην αγορά θα είναι ελεγμένες από το κράτος, η πιθανότητα ύπαρξης νοθευμένων ουσιών θα μηδενιστεί. Άρα θα ελαχιστοποιηθούν και οι θάνατοι λόγω λήψης νοθευμένης ουσίας.
5.Επίσης θα μηδενιστούν και τα κρούσματα μετάδοσης ηπατίτιδας / AIDS κλπ από μολυσμένες βελόνες, καθώς ο χρήστης θα προμηθεύεται καινούργια σύριγγα από το φαρμακείο, μαζί με τη δόση του.

Λοιπόν; Τι θα λέγατε γι' αυτό;
Μήπως το να κρατάμε τα κάθε είδους 'ναρκωτικά' παράνομα δεν έχει σαν στόχο την πάταξη τους, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπούς;
Δε λέω ότι στην περίπτωση νομιμοποίησης δε θα υπάρχουν περιστατικά παράνομης ανταλλαγής ουσιών, ή καινούργια περιστατικά εθισμού. Όμως θα μειωθούν κατά πολύ.
Όπως έχει ειπωθεί και πριν από λίγο καιρό στην Αμερική, "Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε. Πρέπει λοιπόν να βρούμε άλλους τρόπους για να τα νικήσουμε".

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!