tromaktiko: Απάντηση στο: Νοοτροπία Έλληνα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: Νοοτροπία Έλληνα



Δυστυχώς θα συμφωνήσω απόλυτα με το κειμενο-ντοκουμεντο-ερευνα....
αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7729.html
Ειρωνικος είναι ο χαρακτηρισμος μου για το κειμενο του αγαπητου συναδελφου, διοτι όλλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ο συύγχρονος Έλληνας. Αποφεύγουμε την αυτοκριτική, κυρίως σε καταστάσεις δύσκολες είμαστε σε θέση να καταλογίσουμε ευθύνες σε άλλους παρά σε εμάς τους ιδιους.
Ως συνάδελφος αλλά στον αεροπορικο μεταφορικο χώρο για αρκετα χρόνια όλοι όσοι δουλεύαμε στον ίδιο χώρο έχοντας να αντιμετωπίσουμε εκαντοντάδες ανθρώπους απ όλον τον κόσμο καταλήγουμε σ αυτο το συμπέρασμα πώς τελικά ο Έλληνας ή θα είναι ο καλύτερος επιβάτης ακόμη σε περιπτώσεις που θα δυσαρεστηθεί απο ενδεχόμενη κακή εξυπηρέτηση θα δείξει την ανάλογη κατανόηση(ποσοστο ούτε 10% τών ελλήνων)και φυσικά ο παντογνώστης και ο τύπος που είναι δήθεν πονηρεμένος και αντιλαμβάνεται αμέσως τυχόν υποτιθέμενη κατα την γνωμη του παρανομία ή εκμε! τάλλευση εις βαρους του.(το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων)
Δυστυχώς επικρατεί η έννοια εδώ και πολλά χρόνια ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ενώ θα πρεπε να αποτελούμαι λαός προς μίμηση και να θεωρείται ο χαρακτηρισμος ΕΛΛΗΝΑΣ μια σεβαστη και ανώτερη αξία που να χαρακτηρίζεται κυρίως απο σεβασμο και πολιτισμού.
λέμε λοιπον συχνά 'γιναμε ευρωπαίοι ή δεν είμαστε ευρωπαίοι'εκεί καταντήσαμε,και για να συνεχίσω στο ίδιο πνεύμα μάλλον οι γείτονες μας εκ ανατολών έχουνε σε πολλά κοινά χαρακτηριστικα με τους ευρωπαίους.
Δυστυχώς δεν είμαστε αμιγώς ελληνικός λαος δίχως να φανώ ρατσιστής εχουμε περισσοτερα κοινα με συγκεκριμένο λαο που χαρακτιριζεται απο την μια απο την επιδίωξη του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού ,και απο την αλλη τής απληστίας και αχαριστίας .
όταν 'τα παιρνε ' ο καθε τυχοδιώκτης επαγγελματίας απο τα τόσα ευρωπαικα προγράμματα για την δήθεν ανάπτυξη τής επιχείρησης του κ.α.,όταν πιέζαμε πολιτικους να προσλάβει τα παιδια μας στο δημόσιο (με εμφανη αύξηση τών προβλεπόμενων θέσεων σε ανάλογες υπηρεσίες με τα γνωστα πλέον αποτελέσματα)με τοποθετήσεις διευθυντών σε πόστα που ενεργούσαν αυτοτελώς μη δίνοντας σχετικη αναφορά προυπολογισμού και έργων;;;;;;;;;;ΚΑΛΑ ΗΤΑΝΕ ;;;;;; και πόσες άλλες περιπτώσεις κατάχρησεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στο όνομα τού γνωστού συνθήματος ΄΄το κράτος ! ανήκει στον λαό΄΄.
ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ κανείς δεν έβλεπε μπροστά ούτε πολιτικός ούτε επιστήμονας τουλάχιστον να αφήνανε αυτους που θα είχανε κάποια φωνή να επαγρυπνησει το πλήθος, πόσο μάλλον τους θρησκευτικους μας ιεραρχες,τους πνιγανε ή τους συκοφαντούσαν.
και τώρα βέβαια αντιδρούμε καπως ΑΡΓΑ διοτι δυστυχως η μάζα δεν ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ πραγματικοί να ειχαν προνοησει,να είχαν ΄πονηρευτει έγκαιρα΄να λειτουργεί τουλαχιστον μεταπολιτευτικα
με τόν ίδιο σεβασμό απέναντι στον πολιτη ,στους θεσμους τους νόμους έχοντας κορώνα την πατρίδα ,την θρησκεία και την οικογένεια.Να μην παρεξηγηθώ αν το τριπτυχο αρχών και πίστης συμπιπτει με αυτο τής γνωστής μας ανεπιθυμητης στρατιωτικής μας διακυβέρνησης.αυτη είναι όμως η τραγικη ειρωνεια που ζουμε να έχουμε απορρίψει αρχές σημαντικές που προσδιορίζουν την ταύτότητά μας μονο και μονο επειδη υποστηριζονταν και επιβάλλονταν απο μια ομάδα φασιστών.
γιαυτο λεω πως δεν λειτουργήσαμε ως έλληνες με ανοιχτο μυαλο να αποκομίσουμε οποια θετικα τουλαχιστον μας άφησε το ανεπιθυμητο εκείνο καθεστώς.
Είμαι ύπερ τής ελευθερίας του ατόμου σε σημείο να μην προσβάλλει αυτην τού συνάνθρωπου μου.εμείς απλά (εδώ ειναι η τραγικη ειρωνεια)κάναμε καταχρηση αυτής της βαρυσήμαντης αρχής-αξία που λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.(μια νοοτροπία χειροτερη τού σταρτιωτικού καθεστώτος).

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!