tromaktiko: Μεσοπρόθεσμο σχέδιο - προτάσεις

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο σχέδιο - προτάσεις



Να ζητήσουν συγνώμη:
Κάποιοι πολιτικοί, που γκρέμισαν τα οράματα και τις ελπίδες μας, τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια.
Κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί, που δε συμπόνεσαν και δεν συντάχτηκαν με τους ανήμπορους, τους αδύνατους, τους φτωχούς.

Κάποιοι πνευματικοί λειτουργοί – πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, δημιουργοί γραμμάτων και τεχνών –, που ή σιώπησαν ή στήριξαν την όποια εξουσία στον επικίνδυνο δρόμο της συσκότισης και της παραπληροφόρησης των πολιτών.

Κάποιοι ʺτρανοίʺ επιχειρηματίες, που εδώ και πολλά χρόνια εκμεταλλεύονται το μόχθο εκατομμυρίων πολιτών αισχροκερδώντας και κλέβοντας.

Κάποιοι δικαστές, που αθέτησαν τους όρκους τους και επέδειξαν εγκληματική παράλειψη εκτέλεσης των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ατιμωρησία των ʺενόχωνʺ.

Κάποιοι δημοσιογράφοι ξερόλες, οιηματίες και γκεμπελίσκοι, προπομποί αντιλαϊκών και ανάλγητων μέτρων της εκάστοτε εξουσίας, πειθήνια όργανά τους και των εργοδοτών τους.

Κάποιοι – δυστυχώς αρκετοί – επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες, που είτε πρωταγωνίστησαν, είτε συμμετείχαν στα ασυγχώρητα λάθη και εγκληματικές παραλήψεις των προαναφερθέντων.

Όσοι απ’ όλους μας θεοποίησαν την ύλη και τον ατομικισμό με οποιαδήποτε μορφή τους και τώρα πια, όπως ήταν αναπόφευκτο καταρρέει ο θεός τους και χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους. Και αλίμονο, δεν είμαστε λίγοι.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ

Να δεχτώ ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ότι όλοι μαζί τα ʺφάγαμεʺ, ότι τώρα για τη ʺσωτηρίαʺ της πατρίδας πρέπει να ʺπληρώσουμεʺ όλοι με το ίδιο ʺνόμισμαʺ.

Να πιστέψω ότι το ʺπρόβλημαʺ είναι μόνο υπαρκτό και καθόλου στημένο.

Να συμμετέχω με τη θέλησή μου στα σχέδια των εντός και εκτός Ελλάδας ʺυπεύθυνωνʺ για τη ʺσωτηρίαʺ μου, χωρίς καν τη θέση και τις προτάσεις μου.

Να συνδράμω οικειοθελώς στην ιδιωτικοποίηση των κερδών από τους επί δεκαετίες ποικιλώνυμους μαφιόζους του πολιτικοοικονομικού και κοινωνικού κατεστημένου και φυσικά στην κοινωνικοποίηση των ζημιών – χρεών που κυρίως αυτοί δημιούργησαν.

Να συνεχίσω να ʺμετέχωʺ σε μια διευρυμένη πολιτικοοικονομικοτεχνολογική κοινωνία – Ε.Ε –, που τις τύχες της δεν καθορίζουν οι λαοί της αλλά κάποιοι κομπιναδόροι, αριβίστες, αμοραλιστές πολιτικοί και τεχνοκράτες, που στο όνομα του κέρδους της ευνομίας και της δικαιοσύνης ξευτίλισαν το όραμα της ʺενωμένηςʺ ευρωπαϊκής οικογένειας.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Για τον κάθε Έλληνα πολίτη, να αρκεστούμε στα εντελώς απαραίτητα αλλάζοντας συνήθειες πολλών χρόνων, που δεν μας πρόσφεραν ούτε νοητική ούτε ψυχική ευφορία, παρά σχεδόν μόνο υλικό ευδαιμονισμό. Να επικαλεστούμε τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να κατοικήσει στο μυαλό και στις καρδιές μας φωτίζοντας την πορεία μας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον δικό μας και των ερχόμενων γενεών.

Για τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο για να συμφωνήσουν μέτρα προς όφελος της Πατρίδας και των πολιτών της. Πριν ψηφιστεί αυτό το άθλιο – όπως και το προηγούμενο – σχέδιο θανάτου το και μεσοπρόθεσμο αποκαλούμενο.

Προτάσεις που θα μπορούσαν να συζητηθούν και να προταθούν στην ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστούν και υλοποιηθούν:

1. Αμυντικές δαπάνες. Περικοπή στο 50% των προγραμματισθέντων ως το 2015 πάντα.

Τα παραμύθια για ισχυρές και ετοιμοπόλεμες Ε.Δ είναι καιρός να τελειώσουν. Τεράστιο μέρος του ελλείμματός μας οφείλεται σ’αυτές. Το 1,2 δις ευρώ που προβλέπει το ʺμεσοπρόθεσμοʺ για το ΥΠΕΘΑ είναι αστείο. Να θυμηθούμε ότι η Γερμανία είναι απ’τις κυριότερες προμηθεύτριες χώρες και απ’τις βασικές αιτίες είναι αυτές οι αγορές μας, για την υπερχρέωσή μας. Πιθανό όφελος 5ετίας 10 δις.

2. Περικοπή δαπανών λειτουργίας των υπουργιών. Αυτά που έχουν εξαγγελθεί σαν περικοπές είναι της ʺπλάκαςʺ. Έλεγχος ανά μήνα της μείωσης και η μη υλοποίηση να συνεπάγεται απολύσεις υπουργού – υφυπουργού – Γ.Γ και των αρμόδιων για την εκτέλεση επιτελών τους.

Καμία απόλυση προσωπικού. Καμία πρόσληψη ούτε 1 προς 1000. Ούτε ελλείψεις υπάρχουν ούτε αναντικατάστατοι. Πιθανό όφελος 10 δις.

3. Άμεση κατάργηση ʺοργανισμώνʺ. Π.χ ʺΣταθμός ελέγχου κάπρωνʺ σίγουρα συστήθηκε από κάποιους κάφρους και δεν χρειάζεται μόνο κατάργηση. Το πιθανό σημαντικό όφελος εξαρτάται απ΄το πλήθος των ʺοργανισμώνʺ που κανείς υπεύθυνος δεν γνωρίζει.

4. Έκτακτη εισφορά στις Τράπεζες απ’τα υπερκέρδη ως το ’09 και τα κέρδη μετά. Δεν υπάρχουν ζημιές. Η ληστεία του κόσμου, πολιτών και μικρομεσαίων με τη σύμπραξη ή την ανοχή των κρατικών λειτουργών – πολιτικών, δικαστικών -, τεράστια. Άλλωστε υπάρχουν και οι προσωπικές περιουσίες των μελών των Δ.Σ και των μεγαλομετόχων – κινητά και ακίνητα. Το ίδιο και στις μεγάλες εταιρείες του Χρηματιστηρίου που πριν μια 10ετια θησαύριζαν κλέβοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αφελείς ή μη. Πιθανό όφελος το 10% της συνολικής χρηματιστηριακής σημερινής αξίας τους. Αν το συγκρίνουμε με το 30%-40% της περικοπής των επικουρικών συντάξεων, αυτό το ποσοστό είναι το ελάχιστο.

5. Έκκληση στους εφοπλιστές μας για έκτακτη εισφορά προς την πατρίδα. Να γίνει απ΄τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Εθνικό Συμβούλιο γιατί οι ξένες σημαίες τους μάλλον δεν τους υποχρεώνουν, όπως υποχρεώνουν 10 εκατομμύρια Ελλήνων. Η εμπορική ναυτιλιακή δύναμη των εφοπλιστών μας είναι πρώτη παγκοσμίως με ποσοστό 16% της παγκόσμιας χωρητικότητας. Με επίδειξη εκ μέρους τους της ελάχιστης φιλοπατρίας θα ξεπλήρωναν ένα σημαντικό χρέος προς την Πατρίδα αν βέβαια νοιώθουν Έλληνες. Πιθανό όφελος 25 δις.

6. Αποκάλυψη και φορολόγηση των τεράστιων ποσών που έχουν διαφύγει χωρίς να φορολογηθούν εδώ και χρόνια εκτός συνόρων. Χρήματα που αποκτήθηκαν με πολύ ‘’μαύρο’’ κόπο. Αυτοί που τους διευκόλυναν ή και συνεργάστηκαν το βρίσκουν πολύ δύσκολο. Αν το θέλουν, εδώ και τώρα να γίνει με δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων, των φοροκλεπτών και φοροφυγάδων. Πιθανό όφελος 20% -ελάχιστος φόρος – επι των 100 δις – με μέτριους υπολογισμούς – που χορεύουν στα ξένα θησαυροφυλάκια.

7. Είσπραξη βεβαιωθέντων και μη εισπραχθέντων φόρων. Να ορισθεί καταληκτικός χρόνος είσπραξης με ποινή απόλυσης, αν δεν επιτευχθεί, όλων των εμπλεκόμενων και εντεταλμένων προς τούτο. Άμεση προώθηση για τακτοποίηση και σύλληψη της φορολογητέας ύλης όλων των ʺεκρεμμώνʺ υποθέσεων. Κάποιοι έχουν μεγάλη ευθύνη γι’αυτό. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, δικαστικοί. Αν οχι, τοτε άμεση απόδοση ευθυνών. Μιλάμε βέβαια για εγκληματική παράλειψη καθηκόντων και ίσως προκύπτουν και σημαντικές ποινικές ευθύνες. Αυτό το κράτος μ’αυτούς τους μηχανισμούς, ζητάει απ’τον απλό Έλληνα φορολογούμενο στοιχειώδη συνείδηση; Ζητάει ακόμα 1 μισθό απ’τον κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο και χαϊδεύει ή απαλλάσσει τα κάθε είδους λαμόγια;

8. Χρέος Γερμανίας από κλοπή χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας, δάνεια και αποζημιώσεις 1941-1945. Οι ειδικοί τα κοστολογούν σε σημερινές τιμές στα 100 δις. Μπορούμε να τα διεκδικήσουμε γιατί άλλο η συγχώρεση κι άλλο η απώλεια μνήμης. Πιθανό όφελος 5ετίας 50 δις.

9. Καμία αύξηση στις τιμές των προϊόντων εγχώριων ή εισαγόμενων. Κανένας νέος φόρος, καμία άλλη περικοπή μισθού, σύνταξης, επιδόματος ανεργίας. Καμία απόλυση στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετή αφαίμαξη έγινε σ’αυτούς που δεν μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά και δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα λεπτό περισσότερο. Ζητήστε τα απ’τους έχοντες που είναι περίπου το 1% του πληθυσμού. Αυτοί στήριξαν το αποτυχημένο και επικίνδυνο για το λαό σύστημα τόσα και τόσα χρόνια. Δεν ίδρωσαν, δεν μάτωσαν ούτε και αναρωτήθηκαν αν οι πράξεις τους ήταν και είναι ηθικές ή νόμιμες γιατί πάντα μπερδεύονταν μ’αυτά τα διλλήματα. Πιθανό όφελος 5 δις.

10. Ζητάτε κύριοι της κυβέρνησης και άλλοι βουλευτές, από τον εργάτη, τον έμπορο, τον υπάλληλο των 500 και 1000, τον επιστήμονα των 1000, 2000 ή 3000 με σπουδές 25ετίας, τον βιοτέχνη, τον μεροκαματιάρη, τον 4ωρίτη, τον δημοσιογράφο των 500 και 1000, την οικιακή βοηθό, τον ηθοποιό, τον οικοδόμο, τον αγρότη με 10 στρέμματα γη, τον άνεργο με ένα σπίτι και 400 επίδομα ΟΑΕΔ, το γέροντα και τη γερόντισσα με μια ζωή μόχθο και σύνταξη 300,400,500,1000 ή 2000 ευρώ. Εσείς, εκπρόσωποι όλων αυτών που σας έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπείτε και να τους υπερασπίζεστε σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, τι περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων κάνατε, τι προνόμια καταργήσατε, σε τι θυσίες υποβληθήκατε για να δώσετε αν μη τι άλλο το καλό παράδειγμα; Προτείνω, για όλους τους εκπροσώπους του λαού, περικοπή μισθού 50% μέχρι και το 2015. Κατάργηση όλων των επιδομάτων πλην οδοιπορικών για τους εξ επαρχιών και οικογενειακών βαρών. Άμισθη αδιάλειπτη συμμετοχή στις επιτροπές, κατάργηση όλων των δωρεάν υπηρεσιών – αυτοκίνητα, κινητά, ταξίδια αναψυχής κλπ. Απελευθέρωση όλων – πλην ενός – των βοηθών σας και επανένταξή τους στις προηγούμενες υπηρεσίες τους. Κατάργηση των σωματοφυλάκων σας. Στις απομένουσες αποδοχές σας φορολόγηση όπως σε όλους τους πολίτες. Αν δεν περικόψετε τις αποδοχές σας τότε οι συντελεστές φορολόγησης να ξεκινούν απ’το 40% και να φτάνει στο 60% για άνω των 140.000 ευρώ εισοδήματα. Το όφελός που θα προκύψει απ’τις περικοπές μισθού ή αυξημένης φορολόγησης να κατατίθεται στο ταμείο αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων. Με νομοθετική ρύθμιση κατάργηση της συνταξιοδότησης σας απ’τη βουλή. Τις εισφορές σας στα προηγούμενα ασφαλιστικά ταμεία σας να τις πληρώνετε απ΄τη βουλευτική αποζημίωσή σας όπως πληρώνει όλος ο εργαζόμενος κόσμος. Αν πριν γίνετε βουλευτές δεν εργαζόσαστε να παίρνετε σύνταξη απ’τη βουλή ανάλογα με τα χρόνια και το μισθό σας όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες στα 65. Μην επικαλεστείτε τα επί πλέον έξοδα σας σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους. Δε σας ανάγκασε κανείς να ζητήσετε την ψήφο μας. Εξ άλλου οι περισσότεροι από σας είστε αρκετά πλουσιότεροι τώρα σε σχέση με το χρόνο που γίνατε βουλευτές. Αν νιώθετε ως λειτούργημα το βουλευτικό αξίωμα να δεχτείτε τις ελάχιστες, για σας, αυτές θυσίες που είναι πολύ λιγότερες απ’αυτές που επιβάλλατε στους περισσότερους Έλληνες πολίτες, δεχόμενοι αμαχητί τους όρους των δανειστών σας. Όρους που σαν κύριο –αν όχι μόνο- στόχο έχουν να μη χάσουν τα λεφτά τους οι τραπεζίτες της Ε.Ε και των USA οι διάφοροι ʺευυπόληπτοι κύριοιʺ της τρόικας και τα λαμόγια - αεριτζήδες των διεθνών οίκων αξιολόγησης και όχι μόνο. Γιατί φυσικά δεκάρα απ’αυτά δεν πρόκειται να βοηθήσουν την ανάπτυξη, τις παραγωγικές επενδύσεις, την έρευνα, την τεχνολογία, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια για τις κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

Για τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Αν δεν υπάρξει Εθνική συνεννόηση πάνω σε ένα τέτοιο πλαίσιο τότε υπάρχει η άλλη λύση. Παραιτηθείτε και απ’τις εκλογές θα υπάρξει είτε το θέλουν είτε όχι κυβέρνηση συνεργασίας. Τότε θά’ναι πολύ δύσκολο το 60 ή 70 ή 80% των εκλεγμένων που θα συνεργαστούν να προδώσουν και πάλι το σύνολο του λαού και να τον οδηγήσουν σε βέβαιο κοινωνικό και οικονομικό θάνατο. Τότε αυτοί θα μείνουν στην ιστορία ως φαινόμενα ανίκανων ανάλγητων και ανθελλήνων πολιτικών. Και η οργή του Λαού θα’χει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας. Σ’αυτούς που φοβούνται ότι θα μας διώξουν απ’την ΟΝΕ και την Ε.Ε αν δεν εφαρμόσουμε τις εντολές τους να γίνει κατανοητό ότι όσο αρμέγουν – και θα αρμέγουν για πολλά χρόνια – μόνο ηλίθιοι δεν είναι για να χύσουν απ’την καρδάρα το γάλα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!