tromaktiko: Και η Δανία αναγνωρίζει τους Λίβυους εξεγερμένους

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Και η Δανία αναγνωρίζει τους Λίβυους εξεγερμένους



Και η Δανία αναγνωρίζει τους Λίβυους εξεγερμένουςΣήμερα η Δανία, που αποτελεί  χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT), θεσμό της εξεγερμένων στη Λιβύη, ως τον "μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού".
"Σε αυτή την μεταβατική περίοδο, η Δανία θεωρεί το CNT ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του Λιβυκού λαού", δήλωσε η Λένε Έσπερσεν,
Δανή υπουργός Εξωτερικών, που επισκέπτεται τη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης.
 Η χώρα της--που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τις μουσουλμανικές χώρες, μετά τη δημοσίευση από εφημερίδες της Δανίας των γελοιογραφικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ--εντάσσεται έτσι στα δεκαπέντε κράτη που έχουν αναγνωρίσει το CNT.
Η επίσκεψή της γίνεται ενώ η Συμμαχία είναι διχασμένη σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με την έκκληση σήμερα της Ιταλίας για μια αναστολή των πληγμάτων για να επιτραπεί η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.
 Η κα Έσπερσεν δεν μάσησε τα λόγια της, κατηγορώντας ορισμένα μέλη ότι δεν επενδύουν στην αποστολή αυτή: "Θα θέλαμε περισσότερες χώρες να ενεργήσουν με τέτοιον τρόπο ώστε το ψήφισμα του ΟΗΕ ένα γίνει σεβαστό", τόνισε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!