tromaktiko: Λευκωσία: Αυθόρμητη δεκάλεπτη στάση εργασίας στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Αυθόρμητη δεκάλεπτη στάση εργασίας στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας



Το κτήριο του Υπ. Εργασίας.Με δεκάλεπτη στάση εργασίας εξέφρασε την ''έντονη δυσαρέσκεια'' του το προσωπικό του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για τις ακραίες συμπεριφορές που εκδηλώνονται στο πρόσωπο των επιθεωρητών του, με...
αποκορύφωμα τη σωματική επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος επιθεωρητής το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σε ανακοίνωσή της, η Κλαδική Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι ''τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και δεν θα εμποδίσουν τους επιθεωρητές εργασίας στην συνέχιση της άσκησης του λειτουργήματος τους, για διαρκή και σταθερή βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας και προστασία των εργαζομένων, του κοινού και του περιβάλλοντος, όπως καθορίζεται και στο όραμα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και γενικότερα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων''.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση ''σε συνέχεια του χθεσινού περιστατικού οι υπάλληλοι του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε αυθόρμητη δεκάλεπτη στάση εργασίας, θέλοντας με την ενέργεια αυτή να εκφράσουν τη θλίψη τους για το περιστατικό και ταυτόχρονα να εκφράσουν την συμπαράσταση τους προς τον συνάδελφο επιθεωρητή''.

Επιπρόσθετα, αναφέρει η ανακοίνωση, οι υπάλληλοι του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας θέλουν να ζητήσουν την έμπρακτη στήριξη όλων στο έργο που επιτελούν ως επιθεωρητές εργασίας.

''Αναμένουμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εκδηλώσουν την στήριξη τους στους υπαλλήλους του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και να καταδικάσουν με την σειρά τους το χθεσινό περιστατικό. Τέτοια περιστατικά βίας εναντίον Λειτουργών του κράτους κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους ελπίζουμε πως δεν θα επαναληφθούν, δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία και δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στη συνέχιση του έργου που επιτελεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας'', καταλήγει η ανακοίνωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!