tromaktiko: Η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας



Είμαι Έλληνας, 26 χρονών, και εδω και 2 χρόνια δουλεύω στο εξωτερικό για να μπορέσω να ζήσω τους γονείς και τα αδερφια μου, που ζουν στην Ελλάδα.
Είναι όλοι τους χωρίς δουλειά πάνω από 6 μήνες.

Βιώνω καθημερινά και συνέχεια στο πετσί μου το οικονομικό πρόβλημα που ταλαιπωρει την οικογένεια μου, τους φίλους μου, γενικά όσους γνωρίζω.

Προσπαθώ να ενημερώνομαι συνέχεια από τα μέσα ενημέρωσης του internet, προσπάθώντας να ξεχωρίσω το τι είναι αλήθεια, καθώς είναι χρόνια γνωστό ότι η ελληνική τηλεοραση δεν εκπληρώνει αυτό τον σκοπό και είναι κατευθυνομενη από «άλλα», μεγάλα συμφέροντα.

Αυτό που διαπιστώνω, είναι ότι τόσα χρόνια μας ορίζουν τον τόπο κυβερνήσεις που ποτε δεν ενδιαφερθηκαν πραγματικά για τον τόπο μας και το λαό μας, παρα μόνο για τον εαυτό τους και τις οικογενειές τους.

Φταίμε εμείς, ο απλός λαός, που τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια και διαιωνήσαμε τον δικομματισμό. Φταίμε εμείς, γιατί το καναμε, με την υποσχεση ότι καποιος δικός μας θα ταχτοποιηθεί, να μπει στο δημόσιο. Φταίμε εμείς, που αποκτήσαμε τη λογική ότι αν δεν δώσουμε το παρον στις εκλογές, θα δείξουμε έτσι τη διαμαρτυρία μας. Φταιμε εμεις, που δώσαμε φακελακι, αντι να κάνουμε καταγγελια. Φταιμε, επειδη δε ζητήσαμε αποδειξη για μια υπηρεσια, ή ενα προιον που αγορασαμε.

Δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος και παράταξης.

Παρόλα αυτά, όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές, έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Για να μην πω όλοι.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν είδα καμια κίνηση από τους βουλευτές για να μειώσουν τους παχυλούς μισθούς τους, τα εξωπραγματικά προνόμιά τους και τις υπερδιογκωμένες απολαβές τους και συντάξεις τους. Ούτε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά ούτε από τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα.

Όλοι τους ανεξαιρέτως, θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, κάνοντας τον Ελληνα πολίτη να ματώσει, χωρίς όμως να χασουν εκείνοι τιποτα.

Θα ήθελα πάρα πολύ να πιστεύω ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί ξένα μεγάλα συμφέροντα. Θα ήθελα πολύ να πιστεύω ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, με όλα αυτά που συμβαίνουν περνάει όλο και περισσότερο από το μυαλό μου η έννοια «ηγέτες προδότες», όταν συμφωνα με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν με τους ξένους δανειστές μας, παραχώρησαν ουσιαστικα την εθνική μας κυριαρχία σε ξένα χέρια.

Όταν θα ξαναγίνουν εκλογές, αν βγει πάλι κυβέρνηση ένα απο τα 2 μεγάλα κόμματα, τότε είμαστε σαν λαός άξιοι της μοίρας μας. Αφού τόσα χρόνια, εχουμε δει και απο το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ , το τι μπορούν να κάνουν για αυτό τον τόπο.

Η δικαιολογία του «να ψηφίσει κανεις μικρό κόμμα είναι αδιέξοδο», ειναι λάθος. Δεν λέω ότι τα άλλα κόμματα αποτελούνται από αγνούς, τίμιους ανθρώπους απαραίτητα. Αλλά από τους κακούς, ειναι καλύτερα να ψηφίσεις τον λιγοτερο κακό; Η απάντηση ειναι όχι.

Το θέμα πλεόν να καταλογίσουμε μόνο ευθυνες, αλλά να βρούμε πλέον μια λύση.

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή το κίνημα των Ελλήνων Αγανακτησμένων.

Πιστεύω ότι το κίνημα αυτό είναι το θεμέλιο για να ξεκινήσει μια νέα εποχή ριζικών αλλαγών για την Ελλάδα.

Ήδη η διαμαρτυρία τους προβληματίζει συνεχεια αυτους που μας κυβερνάνε, και χάρη στους Αγανακτησμένους πιστεύω έχουμε όλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που διανύουμε αυτη τη στιγμή

Πιστεύω όμως ότι οι Αγανακτησμένοι πρέπει να περασουν σύντομα στο επόμενο επιπεδο.

Να ενωθουν τους κάτω από μια ηγετική ομάδα, αποδεκτοί από το λαό. Μια ομάδα που θα αποτελείται από χαρισματικά ατομα με συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις ώστε να φτιάξουν τη χώρα μας.

Σε αυτή την ομάδα θα μπορούσαν να είναι και άτομα με γνώσεις οικονομικών, πολιτικών, νομικών, συνταγματικών θεμάτων και δικαίου.

Αλλά πάνω από όλα, να είναι τίμιοι και να θέλουν να φτιάξουν τον τόπο μας.

Αυτή η ομάδα αν κατέβει ως κόμμα στις επόμενες εκλογές, πιστεύω ότι θα βγει νικήτρια και θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Καποιες από τις προτάσεις που θα μπορούσε να κατεβασει αυτό το κόμμα, είναι και τα παρακάτω:

- Άμεση κύρηξη του χρέους της Ελλάδας ως επαχθές και σταση πληρωμών προς τους δανειστές μεχρι να γινει ελεγχος απο ειδικη εξεταστικη επιτροπη ωστε να έχουμε ακριβέστατη ανάλυση του χρέους.

- Σταση των πληρωμων, σημαινει έστω και προσωρινα, πτώχευση και εξοδος από την ευρωζώνη. Δεν είναι όμως τόσο τρομακτικο όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Το κράτος μας, όσο αντιπαραγωγικό και αν είναι, από τη φορολογία που ασκει, απο μόνο του, μπορεί να συντηρηθει χωρίς την χρηματοδοτηση από ξένους παραγοντες. Είναι γνωστό ότι ολα τα δανεια της χώρας μας πάνε ουσιαστικα για πληρωμη τόκων από παλαιότερα δάνεια. Τιποτα δεν πηγαινει σε συνταξεις και πληρωμες του δημοσίου.

- Αξιοποιηση του φυσικου μας πλουτου (πετρελαιο ,αεριο κτλ) απόκλειστικά από την Ελλάδα, που τοσα χρονια ειναι ανεκμεταλλευτος.

- Οικονομικές συνεργασίες/συμφωνίες με χώρες, πέρα από Ευρώπη και Η.Π.Α., όπως τη Ρωσία και την Κίνα.

- Άμεση διεκδίκηση των χρημάτων που μας χρωστάει η Γερμανία, λόγω της Κατοχής.

- Άμεση αρση του βουλευτικού ασύλου και όλων των παράλογων οικονομικών προνομίων των βουλευτών (πολυτελή αυτοκίνητα, χρηματοδότηση ιδιωτικών γραφείων κλπ)

- Η συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές να μην πληρώνεται εξτρα.

- Μείωση των συντάξεων των βουλευτών σε φυσιολογικά επίπεδα και κατοχυρωση συνταξιμων δικαιωματων μετα από16 χρονια και οχι 8.

- Να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι βουλευτές μόνο άτομα με ένσημα 10ετίας

- Αμεση εξέταση όλων των οικονομικών σκανδάλων του παρελθόντος, με αυστηρότατες οικονομικές και ποινικές επιπτώσεις σε όλα τους υπαίτια πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και φυσικά πρόσωπα

- Αμεση εφαρμογη του ποθεν εσχες οσων εχουν υπηρετησει τη βουλη και δημοσιες θεσεις τα τελευταια 30 χρονια και δημευση περιουσιας των παρανομουντων, η οποια θα αξιοποιηθει, και τα κερδη να δοθουν στα ασφαλιστικα ταμεια.

- Να καταργηθει αμεσως ο νομος παραγραφης των αδικηματων των βουλευτών, να μην υπαρχουν ορια. Οι παρανομούντες βουλευτές να μην εχουν ασυλια

- Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων

- Αμεσος ελεγχος των οικονομικων των κομματων (οχι απο τους ορκωτους λογιστες της βουλης αλλα απο αδιαφθορο, ανεξάρτητο σωμα της δικαιοσυνης)

- Μείωση του αριθμού των βουλευτων και άμεση μείωση των δαπανών της βουλής.

- Από τα παραπάνω μέτρα, να υπαρξη αμεση πραγματική οικονομική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (συνταξιούχοι, φοιτητες, πολύτεκνοι) .και δικαιη φορολογία αναλογα με την περιουσια και τις απολαβές του καθενος.

- Αμεση μειωση των κρατικών δαπανων σε πολεμικούς εξοπλισμούς που ελιναι τελειως περιττοι, έπειτα απο αξιολογηση.

- Ριζικές αλλαγές της Παιδείας της χώρας μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αμεση, ριζική αύξηση στη χρηματοδότηση τους, καθώς και διαρκείς αξιολογηση όλων των τμημάτων της (σχολεία, πανεπιστημια, δασκαλοι, καθηγητες), ετσι ώστε να μη χρειάζονται τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, καθώς και να εξαλειφθεί το φαινομενο των «αιωνιών φοιτητών». Απομάκρυνση των κομμάτων από τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

- Οικονομική και κοινωνική υποστήριξη των περιφερειών της Ελλάδας και των ακριτικών περιοχών (βλέπε περίπτωση Θράκης)

- Αμεσα εφαρμόσιμοι αυστηρότεροι νόμοι όσο αφορά το περιβάλλον.

- Αλλαγές στις σχέσει Κρατους- Εκκλησιας για το απτό και άμεσο συμφέρον του απλού λαού. Καταμέτρηση και φορολόγηση της περιουσίας της Εκκλησίας.

- Καταγραφη των οικονομικών στοιχείων των εκλεγμένων βουλευτών και σύγκριση μετά το τέλος της τετραετίας.

- Δέσμευση ότι όλες οι παραπάνω προτάσεις θα υλοποιηθούν κατά την τετραετία της διακυβέρνησης, αλλιώς, να υπάρχει η υποχρέωση διάλυσης του κυβερνώντος κόμματος και παραίτησης των μελών της από το βουλευτικό αξίωμα.

Ξερω ότι όλα αυτα φαντάζουν ουτοπία, αλλά πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν ανθρωποι που έχουν φιλοδοξία να φτιάξουν την Ελλάδα.

Η εξουσία και η πολιτική σιγουρα διαφθείρουν. Πιστεύω όμως στα όνειρα των νέων ανθρώπων.είναι πιο δυνατα.

Αυτή η ηγετική ομάδα, με την προστασία και τη συμμετοχή του απλού κόσμου, θα πρέπει και θα μπορει να έχει τα κότσια να τα βάλει με τα ξένα συμφέροντα, τις απειλές, το παρακράτος και το κατεστημένο.

Ενωμένοι όλοι μια γροθιά, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα

Αν εμφανιστεί αυτή η ηγετική ομάδα των νέων, αποφασισμένων ανθρώπων να αλλάξουν για πάντα την Ελλάδα, θα τους ακολουθησω και θα κάνω ότι περνάει απ το χέρι μου για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη χώρα μας.

Καλύτερα φτωχοί, μόνοι και ανεξάρτητοι, παρά λιγότερο φτωχοί, κάτω από συμμαχία, με ξένες δυνάμεις να διαφεντεύουν τον τότο μας.

Θυμαμαι όταν πηγαινα σχολείο, έλεγαν οι μεγαλύτεροί μας ότι εμεις είμαστε η νέα γενιά που θα πρεπει να αλλάξει τον κόσμο.

Κοντεύω τα 30 και σε πολύ λιγα χρόνια η γενιά μου δεν θα θεωρείται πλέον νεα.

Δεν πρεπει να αφήσουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος να περάσουν στην επόμενη γενιά. Το χρεός είναι δικό μας και ειναι καθηκον μας να αφήσουμε εναν καλύτερο κόσμο ως κληρονομιά στα παιδιά που θα κάνουμε.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη αν σας κούρασα.
Ένας Έλληνας πολίτης

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!