tromaktiko: ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ : Πόσο Ασφαλή είναι η χρήση τους;

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ : Πόσο Ασφαλή είναι η χρήση τους;



Είναι πραγματικά λυπηρό να επιδεικνύεται η ασχετοσύνη ορισμένων και μάλιστα επωνύμως...
Πουθενά δεν υπάρχει έρευνα στον κόσμο που να βάζει τους φούρνους μικροκυμάτων σε τόσο άσχημη μοίρα όπως η δημοσίευση στο  (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9003.html )

Φαίνεται πως ο συντάκτης βασίστηκε σε κάποιο urban legend κείμενο και έγραψε και αυτός ένα. Κατά καιρούς έχουνε βγει διάφορα τέτοια άρθρα (π.χ. κάποια άλλα λένε πως γίνανε "πειράματα" και το βρασμένο νερό από μικροκύματα σαπίζει τα φυτά μέσα σε 10 μέρες... )

Η μοναδική αναφορά για επιπλοκές είναι σε μια ιατρική μέθοδο για το αίμα, όπου οι κοινοί φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν να προκαλέσουν αιμόλυση στα δείγματα οπότε πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλοι φούρνοι.

Το ζέσταμα των φαγητών και των υγρών στα μικροκύματα δεν είναι δυνατόν να επηρεάσει το DNA αφού αυτό δεν περιέχει μόρια νερού.
Το αν έχει πρόβλημα το πορτάκι του φούρνου στο σπίτι σου οφείλεται σε λάθος σου, δεν νομίζω να είναι χειρότερο από βραχυκύκλωμα στον λέβητα του φυσικού αερίου!
Όσο για μικρόβια ανθεκτικά στα μικροκύματα πρώτη φορά το ακούω!! Ακόμη και η σαλμονέλα της οποίας είναι μόνιμοι φορείς τα τσόφλια των αυγών (και για αυτό δεν κάνει να τα τρώμε!) στα μικροκύματα πεθαίνουν στα 2 λεπτά ενώ στο βραστό νερό χρειάζονται πάνω από 13 λεπτά. Οπότε καλό είναι να είμαστε σίγουροι για αυτό που γράφουμε προτού αρχίσουμε να πανικοβάλλουμε τον κόσμο.

Σαν ιστορικό δεδομένο πάντως, τα μικροκύματα ανακαλύφθηκαν το 1888 από τον Hertz και χρησιμοποιήθηκαν για να ζεσταίνουν φαγητό πρώτη φορά το 1945 από τον Percy Spencer.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!