tromaktiko: Γιατί ο Παπανδρέου είναι είτε πουλημένος είτε αλαζόνας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Γιατί ο Παπανδρέου είναι είτε πουλημένος είτε αλαζόνας



Όπως λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 1 παράγραφος 3: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα".

Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε στις εκλογές προφασιζόμενος ότι θα ασκήσει μια πολιτική εντελώς διαφορετική από αυτή που ασκεί σήμερα. Μίλησε για λεφτά που υπάρχουν, υποσχέθηκε ότι δεν θα ξεπουλήσει δημόσια περιουσία, είπε ότι δεν θα μειώσει τα εισοδήματα (το αντίθετο - μίλησε και για μικρές αυξήσεις) και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Με αυτό το τρόπο ο Λαός του έδωσε την ευκαιρία να κυβερνήσει, αποδεχόμενος το πρόγραμμα του. Και μόνο γι' αυτό.

Αν ο κ. Παπανδρέου ήταν παντελώς άσχετος και βρήκε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή την περίμενε είναι δικό του πρόβλημα. Η εξουσία του πηγάζει από το Λαό και έχει πάρει τη συγκατάθεσή του να προσπαθήσει να κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Όχι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Αν πιστεύει ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει θα πρέπει να κάνει άμεσα εκλογές ώστε να αποφασίσει ο Λαός αν την εγκρίνει. Δεν υπάρχουν μάγοι ή αυθεντίες στη Δημοκρατία. Πάντα ο Λαός αποφασίζει και αυτός είναι που θα δώσει την έγκριση για οτιδήποτε γίνεται, πολύ δε περισσότερο για τόσο μεγάλες αλλαγές και για εκποίηση Δημόσιας περιουσίας.

Οτιδήποτε άλλο είναι άκρως φασιστικό και αλαζονικό. Το να θέλεις να εφαρμόσεις μια πολιτική για την οποία δεν έχει πάρει την συγκατάθεση των πολιτών και φοβάσαι τόσο να την πάρεις κάνοντας νέες εκλογές είναι επικίνδυνο. Και όταν δεν το κάνεις είσαι ή πουλημένος στα ξένα συμφέροντα είτε ηλίθιος που νομίζεις ότι κατέχεις τη μοναδική αλήθεια και προσπαθείς με το ζόρι να την επιβάλεις.

Τέλος πολύ σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι βουλευτές που ανέχονται μια τέτοια κατάσταση, όπως κάνουν βέβαια πάντα. Τυφλή υποταγή στον αρχηγό για να μην χάσουν την καρέκλα. Και σημαντική ευθύνη έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν τιμάει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί και λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο αφού δεν βλέπει την αναντιστοιχία λαϊκής βούλησης και κυβερνητικών επιλογών.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!