tromaktiko: Ένας αξιοπρεπής πλην αγανακτισμένος πολίτης....

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ένας αξιοπρεπής πλην αγανακτισμένος πολίτης....



Τελικα φιλοι μου πηρα το θαρρος να κοινοποιησω καποιες σκεψεις μου,αν και δεν το κρυβω οτι ντρεπομαι λιγο και αισθανομαι καπως αβολα...
Γιατι ειχα μαθει να ειμαι ενας "αξιοπρεπης" και νομοταγης πολιτης ο οποιος εργαζεται απο τα 17 του χρονια,ετυχε να εχω χασει και τους 2 τους γονεις μου,οποτε η αναγκη για εργασια ηταν εντονοτερη.Σαν "αξιοπρεπης" λοιπον και νομοταγης πολιτης ξεκινησα να δουλευω 12-15 ωρες την ημερα ,απεκτησα την "αξιοπρεπη" μου πιστωτικη καρτα,το "αξιοπρεπες" μου κινητο,και ξεκινησα να ζω την "αξιοπρεπη&q! uot; ζωη μου...οπως με ειχαν διδαξει.
Δεν ασχολουμουν με τα κοινα και δεν πηγαινα σε πορειες γιατι δεν ηταν κοι πολυ "αξιοπρεπες"...αλλα επαφιομουν στην "αξιοπρεπη" κριτικη απο τον καναπε και τελικα στην φραση "ε στην ελλαδα ζουμε αυτα μονο εδω συμβαινουν",και βεβαιως ειχα μια"αξιοπρεπη" αγανακτηση διαρκειας 10 λεπτων....
Τελειωσα σε συνδιασμο με δουλεια με αριστα και "αξιοπρεπως" το πανεπιστημιο,εμαθα 2-3 γλωσσες και ecdl απαραιτητως(!),για να βρω μια"αξιοπρεπη" εργασια.Σκεφτηκα λοιπον να κανω και ενα "αξιοπρεπες" μεταπτυχιακο για να συμπληρωσει το "αξιοπρεπες " βιογραφικο μου.Σαν "αξιοπρεπης" λοιπον αλλα με οικονομικες δυσκολιες λογω της "κρισης",σκεφτηκα να δωσω εξετασεις στο ιδρυμα κρατικων υποτροφιων,μια και ημουν και αριστος φοιτητης ,ωστε να παρω υποτροφια για να εξασφαλισω το κοστος των περιπου 6.000 ευρω ,των διδακτρων.Ομως με περιμενε μια δυσαρεστη εκπληξη οταν με πληροφορησαν οτι λογω των περιορισμενων εθνικων πορων και της γενικευμενης οικονομικης "κρισης",το ΙΚΥ δεν θα δωσει υποτροφιες φετος για μεταπτυχιακες σπουδες στην Ελλαδα..!!???!!
Εκλεισα το τηλεφωνο "αξιοπρεπως" και αρχισε να μου γεννιεται ενα μεγαλο ΓΙΑΤΙ ?
ΓΙΑΤΙ κυριοι πολιτικοι εσεις στελνετε τα παιδια σας στα καλυτερα πανεπιστημια των ΗΠΑ και της Μ.Βρετανιας για μεταπτυχιακες η προπτυχιακες σπουδες,και ταυτοχρονα
με προσχημα την κριση στερειται το δικαιωμα της υποτροφιας σε ανθρωπους που εχουν μοχθησει αλλα δεν ειχαν την τυχη να ειναι γονοι πλουσιων γονιων αλλα απλα και μονο αξιοπρεπων???
ΓΙΑΤΙ κυριοι πολιτικοι υποθηκευετε το μελλον των νεων και τους οδηγειται στην ανεργια??
ΓΙΑΤΙ κυριοι πολιτικοι θελετε πολιτες αποχαυνωμενους και πνευματικα υποσιτισμενους ,χωρις κριση ,αλλα παραδωμενους στην οικονομικη κριση??
ΓΙΑΤΙ κυριοι πολιτικοι κοβετε τις συνταξεις απο τους γεροντες και ντρεπονται πλεον επειδη δεν εχουν να δωσουν 10 ευρω στα εγγονια τους,επειδη ειχαν μαθει σε ολη τους τη ζωη να ειναι "αξιοπρεπεις"!
ΓΙΑΤΙ κυριοι πολιτικοι δεν μας προσφερεται μια αξιοπρεπη δημοσια υγεια αλλα μας οδηγειται στο αναξιοπρεπες φακελακι??
Ειναι τοσα πολλα τα γιατι που με κατακλυζουν...που θα μπορουσα να γραφω παρα πολλα ακομα.
Προτιμω ομως τελικα να κατεβω στο Συνταγμα και να εκφρασω την αγανακτηση μου,και σε αυτους που με ρωτουν μα γιατι πας,απλα απανταω για να υπερασπιστω την αξιοπρεπεια μου,γιατι ειναι το μονο που δεν θα αφησω να μου καταπατησουν...γιατι θελω απλα να ζησω με αξιοπρεπεια!!
Ενας αξιοπρεπης πλην αγανακτισμενος πολιτης.....

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!