tromaktiko: Σχετικά με τη Γερμανία

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τη Γερμανία



Θεωρώ ότι ο τίτλος που έδωσες στο άρθρο σου είναι παραπλανητικός. Το σωστό θα ήταν ''διαπιστώσεις ενός ΕΛΛΗΝΑ για την Γερμανία του 2011''...
Αφορά αυτό : http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/2011_12.html
Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνεις εκεί, αλλά κράτησε αυτό που έγραψες για να το ξαναδείς αν μείνεις κάποια χρόνια, και μετά προσπάθησε να το συγκρίνεις με αυτό που θα δεις όταν θα έρχεσαι Ελλάδα.
Τα παραδείγματα που δίνεις είναι άστοχα και παραβλέπεις κάποια πράγματα βέβαια αυτό συμβαίνει γιατί έχεις λίγο καιρό που έφυγες από την Ελλάδα και η αλλαγή νοοτροπίας είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο. 1) Όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες αυτό λέγεται εμπιστοσύνη στο κράτος (δηλαδή εσύ τι πιστεύεις, ότι η κάθε εταιρεία που έχει ένα πρόβλημα δεν θέλει να το λύσει?) Μάλλον είχες μάθει με τον ΟΤΕ τόσα χρόνια, έτσι εξηγείται.
2) Το ότι δεν κινούνται τα περιπολικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση. Υποθέτω ότι δεν έχεις κάνει προσπέραση ή γενικώς κάποια παρανομία στο δρόμο,προς τιμή σου γιατί αλλιώς θα είχες κατάλάβει τη σημαίνει ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης. Στην Ελλάδα βέβαια αυτός που ενημερώνει τις αρχές για κάτι είναι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.
Η Γερμανία ( δεν έχω ζήσει ποτέ εκεί) στην προστασία των πολιτών της και στο πως εφαρμόζονται οι νόμοι είναι πολύ μπροστά από εμάς μακάρι να τους φτάναμε σε αυτά.Το κακό είναι η πολιτική που ασκεί απέναντί στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!