tromaktiko: Λευκωσία: Τιμήθηκε η μνήμη των οκτώ σφαγιασθέντων Κοντεμενιωτών από τους Τούρκους

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Τιμήθηκε η μνήμη των οκτώ σφαγιασθέντων Κοντεμενιωτών από τους Τούρκους



Η μνήμη των οκτώ σφαγιασθέντων Κοντεμενιωτών από τους Τούρκους στο Κιόνελι τον Ιούνιο του 1958 τιμήθηκε σε μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στη Λακατάμια. Του μνημοσύνου, το οποίο τέλεσε το Σωματείο Κοντεμένος Επιστροφή, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος...
Ακολούθως ο Μακαριότατος μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων της κοινότητας στο χώρο πλησίον της Εκκλησίας.

Σε ομιλία ο κ. Παπακώστας τόνισε ότι χρέος μας είναι να θυμόμαστε τα μακάβρια γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του λαού μας, την τραγωδία του 1958 στο Κιόνελι, το χουντικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 και το αποτρόπαιο έγκλημα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής που ακολούθησε.

Σε όλους αυτούς τους γενναίους ζώντες και μη, είπε ο κ. Παπακώστας, καταθέτουμε για ακόμη μια φορά τη μεγάλη τιμή και τη βαθιά ευγνωμοσύνη με την ελπίδα ότι σύντομα θα εξευρεθεί η πολυπόθητη λύση για επανένωση της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι στόχος είναι η εξεύρεση ορθής και δίκαιης λύσης, χωρίς στρατεύματα κατοχής και εποίκους.

Ο Μακαριότατος τάχθηκε κατά της εκ περιτροπής προεδρίας, υποδεικνύοντας την αρχή "κάθε πολίτης και μία ψήφος"

Ξεκαθαρίζουμε, είπε, ότι τασσόμαστε ενάντια στην κατοχή και όχι ενάντια στους Τούρκους με τους οποίους θέλουμε να ζήσουμε μαζί, όπως και στο παρελθόν.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!