tromaktiko: Πάει Ελληνικό ο Ολυμπιακός

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πάει Ελληνικό ο Ολυμπιακός



Κατά γενική παραδοχή, όσο «καυτή» έδρα έγινε το νέο «Γ.Καραϊσκάκης» το 2004, άλλο τόσο έχασε αυτό το χαρακτηριστικό το ΣΕΦ, με τις ανακατασκευές που πραγματοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας την ίδια χρονιά, και έκτοτε οι συζητήσεις για τη μεταφορά της έδρας της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, αναθερμαίνονται κατά περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση ακόμα μιας σεζόν χωρίς μπασκετικό πρωτάθλημα, στον Ολυμπιακό τίθεται ξανά το γηπεδικό θέμα, μόνο που αυτή τη φορά υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που δίνει τον χαρακτήρα του «επείγοντος» στην λήψη απόφασης για μεταφορά της έδρας της ομάδας. Και αυτός είναι η διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 (25/06 – 04/07) οι οποίοι θα φιλοξενηθούν και στο ΣΕΦ, κάτι που υποχρεώνει τους Πειραιώτες να αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες από το φαληρικό στάδιο.

Οι διοικούντες της ομάδας λοιπόν αναζητούν το κλειστό που θα φιλοξενήσει το μεταβατικό στάδιο προπονήσεων των παικτών, που θα πραγματοποιηθεί από τον βοηθό του «Ντούντα», Βαγγέλη Αγγέλου, με πρώτη υποψηφιότητα αυτό του Ελληνικού (χωρητικότητας 14.500 θέσεων). Στην περίπτωση που επιλεγεί το συγκεκριμένο στάδιο, η μετεγκατάσταση είναι πολύ πιθανόν να γίνει μόνιμη, αφού είναι γνωστή από πέρυσι και η δυσαρέσκεια της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ σε σχέση με τη διοίκηση του ΣΕΦ.

Άλλωστε η ίδια προσπάθεια «μετακόμισης» είχε γίνει και πριν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί, αλλά δεδομένης και της οικονομικής κρίσης το υψηλό ποσό ενοικίασής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το καθιστά ασύμφορο, την ώρα που υπάρχουν και άλλα γήπεδα (βλ. Ελληνικού) που προσφέρουν τις ίδιες ανέσεις στο μισό κόστος. Η μεταφορά λοιπόν της έδρας του Ολυμπιακού και η αποχώρηση ύστερα από πολλά χρόνια από το ΣΕΦ, είναι πιο πιθανή από ποτέ. Ας περιμένουμε τις εξελίξεις που προβλέπονται άμεσες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!