tromaktiko: Το Πρόγραμμα πάει πολύ καλά από ότι νομίζουν αρκετοί - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμ​ογής του μνημονίου (Τόμσεν)

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Το Πρόγραμμα πάει πολύ καλά από ότι νομίζουν αρκετοί - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμ​ογής του μνημονίου (Τόμσεν)



Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύλλογος «Προμηθέας» στην Μπεθέσντα της πολιτείας Μέριλαντ, ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο ΔΝΤ και επικεφαλής του ΔΝΤ...
 για την Ελλάδα, Π. Τόμσεν δήλωσε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.

Επίσης κατά την ομιλία του ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα στάθηκε ιδιαιτέρως στη φοροδιαφυγή και την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για την καταπολέμηση.
Την ίδια ώρα ο κ. Τόμσεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών στο μνημόνιο τονίζοντας ότι το μνημόνιο αλλάζει γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.
Τέλος, το στέλεχος του ΔΝΤ τόνισε ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ό,τι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα. Ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της χώρας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!