tromaktiko: Όχι άλλα δάνεια για την εξώφληση δανείων

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Όχι άλλα δάνεια για την εξώφληση δανείων



Αυτό που ένας κοινός νους καταλάβαινε από την αρχή , επιβεβαιώνεται στο δημοσίευμα τη εφημερίδας «Financial Times» πως δηλαδή όταν...
δανειζόμενοι συνεχώς (Και μάλιστα με υψηλά επιτόκια0και αυξάνοντας το δημόσιο χρέος δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίσης.
Η πολιτική των μνημονίων απλώς ισχυρίζονται οι «Financial Times» απλώς δίνει χρόνο να αποφευχθεί η πτώχευση άλλων ευρωπαϊκών χωρών με παρόμοια προβλήματα.
Στην πραγματικότητα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ελλάδας πραγματοποιούνται για να αναβληθεί μια χρεοκοπία, γράφει ο καθηγητής του Χάρβαρντ Μάρτιν Φελντστάιν.
Η μοναδική μας ελπίδα θα ήταν να κάνουμε έναν έντιμο διακανονισμό που θα περιελάμβανε τα εξής:
Εκ των ενόντων πληρώνουμε μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις (και μισθούς - συντάξεις)
Από το περίσσευμα του προϋπολογισμού (που θα προκύψει αλλά θα είναι μικρότερο από τα τοκοχρεολύσια θα πληρώνουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις, με απλά λόγια πληρώνουμε προηγούμενες υποχρεώσεις "όσο μπορούμε" .
Μα αυτό θα μου πείτε είναι χρεοκοπία.
Όχι δεν είναι, οι πιστωτές θα πάρουν τα λεφτά τους το συντομότερο δυνατόν - αλλά δεν θα μας πεθάνουν.
Αν θέλουν να τα πάρουν συντομότερα ας βοηθήσουν όχι δίνοντας μας νέα δάνεια αλλά βοηθώντας στην ανάπτυξη της χώρας και όχι απομυζώντας την (έχουν χίλιους δύο τρόπους ,πχ αναπτυξιακά πακέτα χωρίς ελληνική συμμετοχή)
Μπορεί να υπάρξει πάλι λιτότητα θα είναι όμως μια λιτότητα σίγουρης εξόδου από την κρίσηκαι όχι λιτότητα χωρίς πάτο.
http://gate4edu.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!