tromaktiko: Σχετικά με: "Πιστωτικές κάρτες στην Κύπρο"

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σχετικά με: "Πιστωτικές κάρτες στην Κύπρο"



Οσο αφορά για τη κάρτα νομίζω οτι ο κύριος που αντιμετώπισε το πρόβλημα σας έδωσε ικανοποιητική απάντηση και η συσχέτιση με τους συγγενεις σας στη Γαλλια είναι άστοχη...
Aγαπητέ φίλε Κύπριε, μάλλον ξεχνάς τη ιστορία σου σαν έθνος(ή σαν κράτος καλύτερα).Δεν έχουν περασει πολλά χρόνια από το 74 που φέυγατε μεταναστες ανά το κόσμο και κατά ποσο μάλλον στην Ελλάδα.Η μετανάστευση δεν γίνεται για ψυχαγωγικους λόγους αλλα για βιοποριστικούς.Επομένως το αν περναω καλα ή όχι δεν εχει σχέση με τα κριτηρια μου.Και βέβαια είμαι ελεύθερος να παω και να πω οτιδήποτε θέλω, εφόσον δεν προσβάλω κανέναν.Για αυτο λοιπόν αποφάσισα να έρθω στη Κύπρο να εργαστω(προσφέρω, δεν μου χαρίζεται τίποτα).Αυτο δεν μου αναιρει το δικαίωμ! α να κατονομαζω καταστάσεις που βλεπω.Αν αυτα που είπα ειναι προσβολή και ψέματα θα μπορούσες να με διαψεύσεις με επιχειρήματα και όχι να μου δείξεις την έξοδο από τη πατρίδα σου.Είμαστε ολοι ευρωπαιοι πολίτες, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που μας εξασφάλισε η ΕΕ και αναγκαστικά θα παίξουμε με τους ίδιους κανόνες

Αναγνώστης
------------------

Θέλω να σχολιάσω το topic για το issue ότι we στην Cyprus μιλούμε σε big βαθμό αγγλικά.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια το ειρωνικό μου ύφος στην πιο πάνω πρόταση. Πραγματικά ήθελα να ήξερα ποιος είναι αυτός ο ΄΄μελετητής΄΄ της Κυπριακής διαλέκτου που ισχυρίζεται ότι ΄΄το λεξιλόγιο στη Κύπρο απαρτίζεται κατά μεγάλο ποσοστό από αγγλικές λέξεις και προτάσεις΄΄
Σε ένα νησί που εδώ και 50 χρόνια η μόνη έγνοια του λαού είναι η διατήρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ στοιχείου στην ιδιαίτερη μας Κυπριακή ταυτότητα, είναι ΝΤΡΟΠΗ κάποιοι άσχετοι να λένε τέτοιες χαζομάρες. Ντροπή, ντροπή και ξανά ντροπή.
Όσο για το αν έχουμε μόνο τουρισμό να προσφέρουμε, τι σημαίνει αυτό; Στους ξένους βέβαια μόνο τουρισμό έχουμε να προσφέρουμε. Στον πολιτισμό όμως αν και είμαστε ένα τόσο μικρό νησί έχουμε προσφέρει (π.χ. Μάριος Τόκας αλλά και πολλοί άλλοι).

Στους εαυτούς μας έχουμε προσφέρει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που δεν είναι στο χείλος του γκρεμού όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που προσφέρει ασφάλεια και ευημερία στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση και παρά τη στρατιωτική κατοχή.

Επίσης (ενώ πραγματικά πονάω την Ελλάδα και την κατάντια της), αν είναι δυνατόν πολίτης της Ελλάδας να κατηγορεί οποιαδήποτε άλλη χώρα λέγοντας ότι μόνο το τάδε έχεις να προσφέρεις, τη στιγμή που η δική του χώρα έχει να προσφέρει κλέφτες, ψεύτες, λαμόγια κλπ. Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη ΄μόνο΄, ότι δηλαδή μονάχα αυτά βγάζει η Ελλάδα γιατί δεν μπορείς να βάζεις μια ολόκληρη χώρα στο ίδιο καζάνι (σε αντίθεση με τον φίλο που έγραψε ότι η Κύπρος ΜΟΝΟ τουρισμό έχει να προσφέρει).

Δεν είμαστε τέλειοι στην Κύπρο, δεν είμαστε καν κοντά στην τελειότητα, αλλά αυτές οι γελοιότητες για την Κύπρο δεν εξυπηρετούν κάτι.

Τέλος, σε ότι αφορά το αν είμαστε αδέρφια, πιστεύω πως όσο ξένος (διαφορετικός) μπορεί να νιώσει ένας ελλαδιτής μακριά από εκεί που γεννήθηκε (π.χ. ένας Αθηναίος σε χωριά της Κρήτης), αυτό ακριβώς νιώθει και στην Κύπρο. Το ότι είμαστε αδέρφια δεν είναι καθόλου ειρωνικό!

Απο Κύπρο.
 Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!