tromaktiko: 'Αλλαγή …με δημιουργία ανεξάρτητου οικονομικού τμήματος'

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

'Αλλαγή …με δημιουργία ανεξάρτητου οικονομικού τμήματος'



Θα μπω στο θέμα μου ξεκινώντας με ένα παράδειγμα...

Έχει σκεφτεί κάνεις τι θα γινόταν ,αν κάθε φορά που άλλαζε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου ,να άλλαζε και ο τρόπος αντιμετώπισης μιας ασθένειας ; Μήπως αυτό γίνεται και με την οικονομία μας; Όταν η ασθένεια αντιμετωπίζετε με έναν και μοναδικό τρόπο, τότε κάθε άλλη προσπάθεια θα οδηγούσε στην αποτυχία ή σε πειραματισμούς.
Μήπως θα έπρεπε η οικονομία του κράτους και ότι άλλο έχει να κάνει με τα έσοδα και έξοδα της χώρας μας να διοικείτε από ένα ανεξάρτητο τμήμα .Από ένα τμήμα που δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει κανένα κώμα ,κανένας συμφεροντολόγος .Αυτό το τμήμα θα μπορεί μόνο του και ανεξάρτητα να βλέπει τα αποτελέσματα των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδος σαν ένα οικονομικό υπόδειγμα που χρίζει της καλύτερης αντιμετωπίσεις .
Θα πείτε βέβαια και ποιος ο ρόλος της τωρινής κυβερνήσεις για την οικονομία; Θα έχει το περιθώριο επιλογής διάφορων επενδυτικών προγραμμάτων που θα προτίθενται από το ανεξάρτητο οικονομικό τμήμα. Γιατί μην ξεχνάτε ότι οι μειώσεις της φορολογίας που υπόσχονται οι πολιτικοί είναι μια αυταπάτη, αφού πάντα αποδεδειγμένα στην οικονομία όταν μειώνεις για μια περίοδο την φορολογία κάτω από το επιτρεπτό όριο, θα πρέπει αναγκάστηκα την επομένη φορά να την αυξήσεις ή ακόμα και να την υπεραυξήσεις ώστε να καλύψεις τα χαμένα έσοδα.
Είναι μια ιδέα που αισθάνομαι ότι μπορεί να προσφέρει και να αναπτυχθεί σε εντυπωσιακό βαθμό ,διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πορεία της χώρας μας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!