tromaktiko: Ελεύθερος ο Σταύρος!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος ο Σταύρος!



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης μετά την απολογία του στον ανακριτή. Το gazzetta.gr σας μεταφέρει live τι γίνεται στην Ευελπίδων, με τον Αχιλλέα Μπέο να τα βάζει με τους δημοσιογράφους πριν απολογηθεί για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. «Μ........ θα σας γ.....», είπε!

Στον 9ο Τακτικό Ανακριτή έχουν κληθεί να απολογηθούν ο Αχιλλέας Μπέος, ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο Γιώργος Τσακογιάννης και οι άλλοι επτά που συνελήφθησαν όταν ξεκίνησε η επιχείρηση-σκούπα την περασμένη Τετάρτη. Το gazzetta.gr είναι στην Ευελπίδων και θα σας ενημερώνει συνεχώς...

Στις 7:20 έφτασαν από τη ΓΑΔΑ οι δέκα κατηγορούμενοι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος απολογούνται για τις βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε μέσα κι όταν ξαναβγήκε και αντίκρισε τις κάμερες έκανε νοήματα κατά των δημοσιογράφων και των τεχνικών και εκτόξευσε τις εξής  βρισιές... «Μ...πανα θα σας γ...σω. Δεν σέβεστε οικογένειες, δεν σέβεστε τίποτα», τους είπε. «Γαλλικά» και από τον Γιώργο Τσακογιάννη...

Ελεύθερος ο Ψωμιάδης ...

Με την απολογία του Σταύρου Ψωμιαδη ξεκίνησε η ανάκριση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με τους κατηγορούμενους να αρνούνται τα αδικήματα που τους βαραίνουν, κάνοντας λόγο για απλές φιλικές συνομιλίες που δεν πιστοποιούν ποινικά αδικήματα.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να παραδοθεί ο πατέρας του και καταζητούμενος Μάκης Ψωμιάδης, όπως είχε δηλώσει από χθες!

Ο Σταύρος Ψωμιάδης δεν έχει το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ενώ κατέβαλε πρόστιμο 250.000 ευρώ!: «Με μπλέξανε χωρίς να φταίω», είπε ο ίδιος, ενώ δηλώσεις έκανε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Ψωμιάδη, Χρήστος Μυλωνόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει πλέον λόγο να μην παραδοθεί: «Ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε σε μία υπόθεση που όπως προκύπτει δεν φέρει μεγάλη ευθύνη και δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε συμπεριφορά. Ενα παιδί 27 ετών διαπομπεύτηκε έτσι. Θεωρώ πως αυτό το γράμμα της UΕFΑ το ύποπτο παιχνίδι ήταν το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα. Μία ομάδα της Γ' Εθνικής. Τι θα λέγαμε αν έβρισκε μπροστά της την Μπαρτσελόνα;»

«Αδικημένος, με μπλέξανε χωρίς να φταίω»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αφέθηκε ελεύθερος και οι περιοριστικοί όροι είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 250.000 ευρώ.

«Αδικημένος που με μπλέξανε χωρίς να φταίω», ήταν η δήλωσή του.

Τι είπε ο Κεχαγιόγλου για Παπαδόπουλο

Πριν από λίγο εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου εκπροσωπώντας τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, υπάλληλο της ΕΠΟ, ο οποίος φαίνεται αναμειγμένος στην υπόθεση σε βάρος του οποίου μάλιστα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το συνήγορό του ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχε πρόθεση να εμφανιστεί στις Αρχές, τονίζοντας ωστόσο ότι αρνείται τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο κύριος Κεχαγιόγλου ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την εμπλοκή του εντολέα του, απάντησε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Επισκέφτηκα τον ανακριτή και του μετέφερα την πρόθεση του εντολέα μου να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αυτό που θέλω να πω μελετώντας το υλικό που υπάρχει είναι πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς οποιαδήποτε συνομιλία φιλική δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα. Οι Ρωμαίοι έλεγαν "άρτον και θεάματα". Σήμερα που λείπει ο άρτος, προωθούνται τα θεάματα. Ο πελάτης μου είναι στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος».

Μετά τον Ψωμιάδη, στον ανακριτή παρουσιάστηκε ο Βασίλης Καρακούλιας που είναι bookmaker! Όλοι οι κατηγορούμενοι καταθέτουν απολογητικά υπομνήματα και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού των μαρτύρων, η όλη διαδικασία θα τραβήξει μέχρι το βράδυ...

Ελεύθερος και ο Δημόπουλος

Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη και ο  Ανδρέας Δημόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο bookmaker  δεν έχει το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ενώ κατέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ και πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.
gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!