tromaktiko: “Στον τόπο που γεννήθηκα” - Αλώνια

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

“Στον τόπο που γεννήθηκα” - Αλώνια



Την επόμενη Κυριακή 12 Ιουνίου η εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα”, σας ...”βγάζει” από τα σαλόνια και σας πάει στα...Αλώνια. Συγκεκριμένα στα Αλώνια Πιερίας.
Συνεχίζοντας της περιπλανήσεις της η εκπομπή επισκέπτεται ένα ακόμη πανέμορφο τόπο, ενώ μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου τα γυρίσματα προχωρούν με αμείωτη ένταση.

Η θέση του χωριού είναι πανοραμική και από την είσοδό κιόλας ο επισκέπτης βλέπει τα χρυσοπράσινα νερά του Θερμαϊκού από τη μία, τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη από την άλλη ενώ η Θεσσαλονίκη διακρίνεται πεντακάθαρα στα βόρεια του χωριού.

Ένας τόπος όπου κυριαρχεί το ποντιακό στοιχείο. Κρυμμένο “διαμάντι” μέσα στην πανέμορφη φύση το οποίο παρουσιάζεται την επόμενη Κυριακή στις 12 ΜΟΝΟ από την τηλεόραση 4Ε.

Η πελώρια λύρα στην πλατεία του χωριού, μοναδική σε ολόκληρο τον πλανήτη, η ιστορία, η ευλάβεια, οι χοροί (νταούλι ο πολύ γνωστός Ιωάννης Πολυχρονίδης και ο μικρός Λευτέρης Ραφαηλίδης) και άλλα πολλά τα στοιχεία που συνθέτουν την εκπομπή-αφιέρωμα στα Αλώνια Πιερίας.

Μαγειρεύουμε “χαβίτσι” στο παραδοσιακό σπίτι της κ. Μαρίας, μας το σερβίρει στην αυλή της μπροστά από τον καταπράσινο κήπο της.
Αυτά και πάρα πολλά ακόμα στην εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα” της επόμενης Κυριακής.

Στο μεταξύ αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα στην Άφυτο Χαλκιδικής ενώ επόμενος προορισμός θα είναι η Ξυλόπολη. Τα γυρίσματα έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον των τηλεθεατών συνεχίζονται κανονικά καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
“Στον τόπο που γεννήθηκα”. Το χωριό ξανά στο επίκεντρο!

Επιμέλεια-παρουσίαση Θανάσης Κληματσίδας.
Εικονολήπτης Κώστας Πιλακούδης
Παραγωγή 4Ε














ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ “4Ε”
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!