tromaktiko: Απάντηση στο Απαλλαγή μετά από υπηρεσία για στρατιωτικούς

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο Απαλλαγή μετά από υπηρεσία για στρατιωτικούς



Ειλικρινά έχω βαρεθεί να διαβάζω σχόλια από άτομα τα οποία έχουν απωθημένα με τις ΕΔ. Δηλαδή φίλε μου, επειδή εσύ σαν κληρωτός οπλίτης...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7095.html) και όχι το υποτιμητικό φαντάρος όπως αυτοχαρακτηρίζεσαι, κακοπέρασες στη στρατιωτική σου θητεία, είτε επειδή συνάντησες κάποιον κομπλεξικό στρατιωτικό, είτε επειδή ήσουν καλομαθημένος από το σπίτι σου, θα πρέπει να χαρακτηρίζεις κατά αυτόν τον τρόπο όλους τους στρατιωτικούς? Δεν ξέρω πότε υπηρέτησες, αλλά θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι όπως και η κοινωνία, έτσι και ο στρατός αλλάζει και πλέον το σύνολο των στελεχών λειτουργούν δημοκρατικά και οι παλιές αντιλήψεις έχουν σχεδόν εκλείψει. Όσον αφορά τώρα τις απαλλαγές γιατί συγκρίνεις το στρατό με τον ιδιωτικό τομέα και όχι με τον υπόλοιπο δημόσιο, στον οποίο και ανήκει? Αλλά ακόμα και έτσι σου απαντώ τα εξής:
1. Στον δημόσιο τομέα όλοι οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά τις υπερωρίες και σε όσους δεν γίνεται αυτό, σίγουρα λαμβάνουν ρεπό, προκειμένου να ισοφαρίσουν την επιπλέον εργασία τους. Στο στρατό λοιπόν γιατί να μην γίνεται αυτό? Γιατί να δουλεύουμε άπειρες ώρες (που δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τις ώρες των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων) και να μην λαμβάνουμε τουλάχιστον το ρεπό που δικαιούμαστε? Έχεις παραμείνει ποτέ στη εργασία σου 32 συνεχόμενες ώρες? Δε νομίζω.
2. Στον ιδιωτικό τομέα τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με πολλές απλήρωτες υπερωρίες και διάφορα άλλα χάλια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως το θέμα είναι να γίνουμε όλοι ιδιωτικός τομέας ή να πάμε προς το καλύτερο? Με τα λόγια σου μου θυμίζεις αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία που έχει πολλές φορές ο Έλληνας: Αν καίγεται το σπίτι του αντί να παλέψει για να το σώσει, ενδιαφέρεται περισσότερο μήπως καεί και του γείτονα για να νιώσει καλύτερα. Φίλε μου το θέμα είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και να τα διεκδικήσουμε, όχι να χαιρόμαστε αν κάποιος άλλος χάνει τα δικά του.
Ο Ελληνικός Στρατός, είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι ένας από τους ελάχιστους "δημόσιους οργανισμούς" (αν μπορώ να τον χαρακτηρίσω έτσι) που δουλεύει καλά με τα όποια προβλήματα που υπάρχουν, τα περισσότερα λόγω έλλειψης κονδυλίων. Αν τώρα οι δικές σου παραστάσεις από στρατιωτικούς είναι καφέδες στα γραφεία, λιώσιμο σε κάθε διαθέσιμη καρέκλα καιφόρτωμα δραστηριοτητων σε κληρωτους φαντάρους όπως λες, επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Έχω 12 χρόνια υπηρεσίας και δεν έχω τέτοιες παραστάσεις. Έβγαλα τα μάτια μου τόσα χρόνια στα θρανία για να περάσω σε μια σχολή και να φτάσω εδώ που είμαι. Το αν θα δουλέψει κάποιος είναι καθαρά θέμα ελέγχου από τον προϊστάμενο του και χαρακτήρα του καθενός. Αυτό από το οποίο πάσχει ο δημόσιος τομέας είναι ο έλεγχος και τίποτε άλλο. Τουλάχιστον στο στρατό, υπάρχει έλεγχος γι' αυτό και λειτουργεί καλύτερα. Μη βγάζεις την κακία σου και τα απωθημένα σου από κάποιον ο οποίος πριν από 30 χρόνια ενώ ήταν γιδοβοσκός (χωρίς να θέλω να θίξω το επάγγελμα) μπήκε χωρίς εξετάσεις στο στρατό και δεν ξέρει ούτε να γράφει. Δεν είμαστε όλοι έτσι. Ο Στρατός δεν απαρτίζεται πλέον από τέτοια άτομα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ευτυχώς δηλαδή.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!