tromaktiko: Εντείνεται η εκστρατεία του δήμου Λευκωσίας για κουνούπια και τρωκτικά

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εντείνεται η εκστρατεία του δήμου Λευκωσίας για κουνούπια και τρωκτικά



Εντείνεται η εκστρατεία των συνεργείων της υγειονομικής υπηρεσίας του δήμου Λευκωσίας για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από κουνούπια και τρωκτικά.
Οι άστατες καιρικές συνθήκες, με την εναλλαγή βροχών και υψηλών θερμοκρασιών, δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια καθώς ευνοείται η δημιουργία λιμναζόντων νερών, ενώ παρατηρείται επίσης ροή νερού στον Πεδιαίο ποταμό.

Αυτές τις μέρες, τα συνεργεία του δήμου ξεκινούν την τοποθέτηση στον Πεδιαίο ποταμό των ψαριών «Καμπούζια»,τα οποία τρέφονται με τις νύμφες και τις προνύμφες, ως ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος αντιμετώπισης και πρόληψης της αύξησης του αριθμού των κουνουπιών.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της υγειονομικής υπηρεσίας του δήμου Λευκωσίας, Μιχάλης Λαγός, δεν υπήρξαν πέραν των συνηθισμένων παράπονα από τους δημότες.

Η εκστρατεία όμως του δήμου συνεχίζεται και με την καθαριότητα περιοχών, τονίζοντας ωστόσο, ότι οι όποιες δράσεις των δήμων, εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των ίδιων των δημοτών, δεν θα είναι αποτελεσματικές.

Σε ό,τι αφορά τα τρωκτικά, όπως είπε, το κύριο μέλημα του κάθε δημότη είναι να αποτρέψει την απόκρυψη, το νερό και την τροφή. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή καταγγελίες, παρότρυνε τους δημότες να απευθύνονται στις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου.
Πηγή: philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!