tromaktiko: "Τώρα Τρέξτε να τα σώσετε" και ετοιμαστείτε για τα χειρότερα...

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Τώρα Τρέξτε να τα σώσετε" και ετοιμαστείτε για τα χειρότερα...



Μια είναι η εξήγηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.
Aπλά κανένας, ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας που στήνει και δημιουργεί ένα ολόκληρο “πολιτικό θέατρο” εδώ και μήνες, ούτε οι ευρωπαίοι με τη “ναζιστική” γερμανική οικονομική πολιτική είχαν φανταστεί ποτέ τις αντιδράσεις των ελλήνων πολιτών.

Κανείς από το εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας δεν είχε φανταστεί ότι θα έβλεπε πάνω από 300.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας και ένα κοινοβούλιο να πολιορκείται. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο πρωθυπουργός θα πήγαινε στη Βουλή με έναν ολόκληρο στρατό και συνοδεία του επικεφαλή της ΕΥΠ, τη στιγμή που οι βουλευτές δε θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τη βουλή. Επίσης, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δε μπορούσαν οι έλληνες πολιτικοί να φανταστούν ότι δε θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους ή να πάνε σε μια κοινωνική τους υποχρέωση.
Όσο για τους ευρωπαίους, απλά σοκαρισμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας και τρέχουν, από προχθές, άρον - άρον να στηρίξουν την Ελλάδα, με συνεχείς δηλώσεις για την 5η δόση, τη νέα βοήθεια και τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός. Μήπως τα θυμήθηκαν λίγο αργά;
Όπως και να έχει η κατάσταση κρέμεται πλέον από μια κλωστή, γιατί ποτέ κανείς δε στάθμισε σωστά τις αντιδράσεις ενός λαού που εξαθλιώνεται χωρίς καμία λογική. Αλλά ξεχάσαμε, όλοι περίμεναν ότι οι έλληνες θα έμεναν για πάντα στον καναπέ. Έτσι λοιπόν σοκαρισμένοι οι ευρωπαίοι εταίροι παρακολουθούν το κοινοβούλιο μιας ευρωπαϊκής χώρας, προσοχή !! μιας ευρωπαϊκής χώρας και όχι μιας χώρας της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής ή της Βορείου Αφρικής, να βρίσκεται υπό πολιορκία.
Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνουν η κα Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί και οι υπόλοιποι; μα πολύ απλά ότι έρχεται η σειρά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και τρέχουν πλέον να προλάβουν τις εξελίξεις.
Όσο για τους “φίλους” μας του γερμανούς. Όταν o κρατικός μηχανισμός μιας τόσο οργανωμένης χώρας έμπαινε στη λογική να δώσει και να στηρίξει “εμετικά” δημοσιεύματα στο Spiegel, τη Bild και άλλα έντυπα, για κακούς – απατεώνες έλληνες, την Αφροδίτη της Μήλου στη γνωστή απαράδεκτη πόζα και εφαρμόζοντας την πολιτική του “οικονομικού ναζισμού”, έπρεπε να σκεφτούν τις πιθανές κοινωνικοπολιτικές συνέπειες, οι οποίες και ενδεχομένως είναι ακόμα στην αρχή.
Όσο για τους έλληνες πολιτικούς, που φταίνε πάνω από όλα για αυτήν την κατάσταση. Θα θέσουμε 3 απλά ερωτήματα σε όλους αυτούς του “ψευτοπαλικαράδες” που νοιάζονται δήθεν τώρα για το λαό.
Πώς γίνεται ποτέ κανείς να μην πήγε φυλακή (το βασικό αίτημα του κινήματος των αγανακτισμένων είναι να τιμωρηθεί έστω και ένας πολιτικός).
Πως γίνεται εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας να αυξάνονται οι υπάλληλοι της Βουλής, με παιδιά, ξαδέλφια και άλλους ημέτερους, την ώρα που απομακρύνονται συμβασιούχοι και κόβονται μισθοί και συντάξεις.
Πως γίνεται βουλευτές και βουλευτίνες να διορίζουν ανίψια, συγγενείς και γνωστούς σε κρατικές θέσεις, τα ΦΕΚ να βγαίνουν στο internet, να τα βλέπουν όλοι οι πολίτες και ειδικά οι νέοι, αλλά κανείς όχι μόνο να μην παραιτείται, αλλά να μην μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει στις καταγγελίες.
Πραγματικά δεν ξέρουμε που θα βγάλει αυτή η κατάσταση, αφού όπως αναφέραμε θεωρούμε πλέον ότι τα πράγματα κρέμονται από μια κλωστή.
Για ένα όμως είμαστε σίγουροι. Αν οι πολιτικοί στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν αλλάξουν μυαλά και δεν καταλάβουν έγκαιρα ότι δεν πρέπει να στοχοποιηθεί ο μέσος εργαζόμενος, σύντομα οι κυβερνόντες θα τρέχουν να σβήνουν τις μαζικές κοινωνικές αναταραχές σε διάφορες αναπτυγμένες πλέον χώρες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και το ίδιο το σύστημα, για τα οποία κόπτονται ότι ενδιαφέρονται.
Και όπως είχε πει ένας μεγάλος καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Harvard, πριν από αρκετά χρόνια, “απλά ετοιμάστε ξύλα για τις κοινωνικές επαναστάσεις που έρχονται”.

http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!