tromaktiko: Τι θα γίνει με την ΕΡΤ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τι θα γίνει με την ΕΡΤ



Από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για τους οργανισμούς και τους φορείς του δημοσίου, που βάζουν πλώρη για κλείσιμο..
συγχώνευση ή εκποίηση με τη μεθοδολογία των ασημικών, το άκουσμα της περίπτωσης της ΕΡΤ, προκαλεί τη μεγαλύτερη ρίγη εντυπώσεων.

Η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, είναι ένας οργανισμός που έχει «δαιμονοποιηθεί». Κατά πολλούς, όχι αδίκως, μιας και οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει διαχρονικά, είναι δυσανάλογα ελλιπείς, σε σχέσεις με το πόσο επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με τη λειτουργία και συντήρησή της.

Η υποδομή της ΕΡΤ, σε συνδυασμό με την τεχνική εμπειρία που κουβαλάει, αποτελούν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για έναν πιθανό επενδυτή. Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ξεκινήσει τη διαδικασία εξυγίανσης της ΕΡΤ, με αμυντικογενή προσανατολισμό: Η ΕΤ1 θα μετατραπεί σε κανάλι χαμηλού κόστους, ενδεχομένως χωρίς πολιτικές-καλλιτεχνικές εκπομπές, και την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, τα ψηφιακά κανάλια θα κλείσουν, το ίδιο θα συμβεί και με περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακόμη και η «Ραδιοτηλεόραση», που… πόσο κόστος να έχει άραγε, θα οδηγηθεί σε λουκέτο.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να βάλει μαχαίρι και στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, όπως και στη δεξαμενή των τεχνικών. Έτσι ώστε, από τους συνολικά 3.500 υπαλλήλους που εργάζονται σήμερα, να φτάσουμε στα επίπεδα των 2.000… το πολύ.
Από τη στιγμή ωστόσο που το παραπάνω πλάνο δράσης δεν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά ούτε και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο ότι η στρατηγική θα… σκληρύνει. Και τότε, θα επανέλθει στο τραπέζι των εναλλακτικών, η πρόταση που έχει διατυπώσει από το πέρσι το καλοκαίρι η τρόικα, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου… έκανε πως δεν άκουσε: Να πουληθεί μια συχνότητα!
http://www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!