tromaktiko: Απάντηση στο δήμαρχο Καισαριανής από τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργο Χαρίση

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο δήμαρχο Καισαριανής από τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργο Χαρίση



Κύριε Δήμαρχε, Με έκπληξη διάβασα στην ανακοίνωσή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου ότι αναφέρεστε σε...
μένα και λέτε μεταξύ των άλλων ότι «… που είχε χρόνια να δουλέψει στο Δήμο καλυπτόμενος πίσω από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα…».

Καταρχάς ούτε καλύπτομαι ούτε καλυπτόμουν πίσω από τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα, γιατί ήμουν και είμαι συνδικαλιστής, που με τιμά ο κλάδος και οι εργαζόμενοι σ’ όλη την Ελλάδα επί σειρά ετών στη θέση του αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και η συνδικαλιστική νομοθεσία προβλέπει ότι «Στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χορηγείται άδεια απουσίας για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους» (άρ. 5 ΦΕΚ 1632/6-8-2009 Τεύχος Δεύτερο- Για το διάστημα πριν το 2009 ίσχυαν οι διατάξεις του ν.1264/1982).

Παρά όμως τις ανωτέρω ρυθμίσεις, όλα τα χρόνια προσπάθησα να μην κάνω πλήρη χρήση της δυνατότητας αυτής και να εργάζομαι, γιατί έτσι συνάδει με τη συνείδησή μου και γιατί έτσι πιστεύω ότι πρέπει να ενεργούν αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά και να τα αντιμετωπίζουν ως προσφορά και όχι ως βόλεψη. Εσείς όμως, κρίνοντας με τις εμπειρίες του πολιτικού σας χώρου, στον οποίο περισσεύουν τα λαμόγια και οι συμφεροντολόγοι, αλλά και γιατί έτσι σας βολεύει και έτσι μπορεί να γίνονται πιο πειστικές οι συκοφαντίες σας απέναντι στους εργαζόμενους, λέτε ότι δεν δούλευα και ότι μάλλον εννοείται ότι εσείς με βάλατε να δουλέψω.

Αντιπαρέρχομαι το αν δούλευα ή πότε δούλευα περισσότερο. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι συνάδελφοι με τους οποίους συνεργάστηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οι πολίτες οι οποίοι έρχονταν σε επαφή μαζί μου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου και δεν ζητούσα ούτε ζητώ επιβεβαίωση από τις αιρετές διοικήσεις του Δήμου, με τις οποίες πάντα βρέθηκα απέναντί τους, όταν κατά την άποψή μου θίγονταν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δικαιολογείστε να μην ξέρατε, δεν δικαιολογείστε όμως γιατί δεν ρωτήσατε, γιατί η διοίκηση αποτελεί συνέχεια και τις υπηρεσίες δεν τις αφορούν οι αλλαγές που γίνονται στις αιρετές διοικήσεις, για τις οποίες μοναδικός κριτής είναι ο λαός.

Κύριε Δήμαρχε το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος και μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι θα συνεχίσω να κάνω και τώρα το ίδιο, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, πολύ περισσότερο που οι αρχικές μου καταγγελίες επιβεβαιώνονται και η πρακτική σας γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν φαίνεται ότι γίνεστε ζηλωτές του μνημονίου και των αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης, για τις οποίες στην επιστολή σας δεν λέτε τίποτα επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση ότι « Όσοι υποκλίνονται δουλικά στους ισχυρούς φέρονται αυταρχικά στους αδυνάτους».

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για την καλύτερη άσκηση των υποχρεώσεών μου στην ομοσπονδία να θεωρήσετε ότι εκτελούσα τα καθήκοντά μου ως προϊστάμενος του λογιστηρίου μέχρι την Παρασκευή 17 Ιούνη 2011.

Υ.Γ. Αν εγώ κρύβομαι πίσω από τη συνδικαλιστική ιδιότητα, όπως λέτε και για να μην κρύβεστε και εσείς πίσω από τη μονοπώληση της ιστοσελίδας του Δήμου, ζητώ να αναρτηθούν όλες οι ανακοινώσεις (του σωματείου και η δικιά μου) στις οποίες αναφέρεστε καθώς και η αίτηση της αναπλήρωσής μου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!