tromaktiko: Σχετικά με: βοήθεια της εκκλησίας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σχετικά με: βοήθεια της εκκλησίας



Θέλω εν συντομία να απαντήσω σε δυο φίλους που είπαν νωρίτερα για την σχέση θρησκείας και αντίδρασης του λαού...
Πρώτον στον φίλο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_8722.html#more
θα απαντήσω με μια μόνο φράση. Φίλε μου λες στο τέλος ξυπνήστε η εκκλησία σας θέλει κλεισμένους σπίτι να προσκυνάτε εικόνες. Λοιπόν ο Χριστός ήταν το ζωντανό παράδειγμα του ακριβώς αντίθετου. Ο Χριστός βασανίστηκε και σταυρώθηκε επειδή πήγε κόντρα στην τότε εξουσία. Όλοι οι Άγιοι βασανίστηκαν και μαρτύρησαν γιατί αρνήθηκαν να υποταχθούν. Άρα φίλε μου όποιος χριστιανός κάθεται σπίτι του όταν του κλέβουν την ζωή τα λεφτά την αξιοπρέπεια την ελευθερία σήμερα απλά δεν είναι σωστός χριστιανός. Διότι μαζί με όλα τα υπόλοιπα που κάνουν οι σημερινοί μισάνθρωποι άρχοντες γίνεται και συστηματική προσπάθεια καταστολής της ανεξίθρησκείας και στην ουσία απαγόρευση της πίστης.
Όσον αφορά ένα φίλο που λέει για την περιουσία της εκκλησίας. Συμφωνώ απόλυτα. Δουλειά της εκκλησίας δεν είναι το real estate ουτε οι επιχειρήσεις. Δουλειά της εκκλησίας και των ιερέων είναι μόνο μια. Η σωστή διδασκαλία του λόγου του θεού. Αλλά μην μπλέκεται την διαφθορά χ ιερέων (βάλτε οτι αριθμό θέλετε) με τον χριστιανισμό. Όπως δεν μπορεί να αμαυρώσουν την ιατρική χ διεφθαρμένοι γιατροί έτσι και στην εκκλησία.
Οι χριστιανοί πρέπει να είναι στους δρόμους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο Χριστός απαιτεί αγώνα και οχι υποταγή απένατι στούς εξουσιαστές. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ραντεβού στούς δρόμους.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!