tromaktiko: Απάντηση στο: Πριν αποφασίσουμε για τα ορυχεία χρυσού, ας μάθουμε τις συνέπειες

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: Πριν αποφασίσουμε για τα ορυχεία χρυσού, ας μάθουμε τις συνέπειες



Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σου για το περιβάλλον καθώς και για την υγεία των εργαζομένων σε ενα τέτοιο εργοστάσιο και των ανθρώπων της γυρο περιοχής...

Θέλω να σε ενημερώσω ότι υπαρχουν αρκετές μέθοδοι για την εκσκαφή χρυσού. Επίσης το επίπεδο που εχει φτάσει η σημερινή τεχνολογία δινει την δυνατοτητα της μη περιεκτικοτητας σε υδραργυρο στο έδαφος κατα την επεξεργασία αλλα και ελάχιστη επαφή και έκθεση των εργαζομενων σε υδράργυρο. Το βίντεο που επισυνάπτεις ειναι απο το 1908. Πιστευω η τεχνολογια μετα απο εναν αιώνα δεν ειναι η ίδια.
Τα συγκεκριμενα λατομία έχουν μεγάλη ιστορία. Ήχαν δωθεί δικαιώματα απο το Ελληνικό κρατος σε Καναδή εταιρεία, η οποία είχε επενδύσει αρκετά εκατομμύρια δραχμες. Όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγο των καθημερινών μπλόκων των εισόδων του λατομίου απο τους πολίτες των γυρο περιοχών για περιβαντολογικούς λόγους.
Τέλος, η λειτουργία ενος τετοιου είδους εργοστασίου απαιτεί πολύπλοκες αλλά συγκεκριμένες περιβαντολογικες μελετες και κατοχή της ανάλογης περιβαντολογικης αδειας. Υπάρχουν καποιά διεθνή standards που πρεπει να γίνονται.
Αν υπαρχει πρόταση για τετοιου είδους project απαιτήται η μελέτη για τη διασφαλίση της ισσοροπίας του φυσικου περιβάλλοντος (όχι λεηλάτηση φυσικών πόρων και καταστροφή του γύρο οικοσυστήματος), ασφαλής για τους εργαζομένους συνθήκες εργασίας και τέλος αξιοποίηση ή ανακύκλωση τοιχόν αποβλήτων.
Δεν είμαι είδικος στην εκσκαφή και επεξεργασία χρυσού, ειμαι ενας απλος φοιτητής Η/Μ που εκφρασε την αποψή του.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!