tromaktiko: Υπόκλιση στον κορυφαίο!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Υπόκλιση στον κορυφαίο!



Αφιέρωμα στον κορυφαίο προπονητής της Euroleague, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ετοίμασε η επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.


Ο Ζοτς για δεύτερη φορά ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Ευρωλίγκα και πήρε το τρόπαιο Αλεξάντερ Γκομέλσκι. Το συγκεκριμένο βραβείο θεσπίστηκε το 2005 και με αφορμή την κατάκτησής του από το Ομπράντοβιτς, το κανάλι της Euroleagueετοίμασε αφιέρωμα για τον κορυφαίο κόουτς.

Aναλυτικά τα λόγια του εκφωνητή στο video-αποθέωση του Ζοτς: «Μετά από μια εκπληκτική σεζόν από τον μάστερ που τα ρεκόρ του όλο και μεγαλώνουν ο οχτώ φορές πρωταθλητής Ευρώπης Ζέλικο Ομπράντοβιτς ψηφίστηκε νικητής για τη περίοδο 2010-11 του βραβείου Αλεξάντερ Γκομέλσκι για τον καλύτερο προπονητή της Euroleague. Η ψηφοφορία έγινε ανάμεσα σε όλους τους προπονητές των ομάδων της Euroleague αυτής της περιόδου για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νικητής. Ο Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός κέρδισαν τον πέμπτο τους τίτλο αυτή την άνοιξη φτάνοντας στη κορυφή της Euroleague.

Έχουν κερδίσει αυτούς τους πέντε τίτλους από το 2000 και μετά ενώ είναι ο τρίτος τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ομπράνοβιτς κερδίζει το βραβείο το οποίο θεσπίστηκε το 2005, η προηγούμενη ήταν το 2007. Στην ηλικία των 50 ετών ο Ομπράντοβιτς έχει μια τεράστια λίστα επιτευγμάτων στη καριέρα του που τον τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης και σε έναν εκ των καλύτερων στο κόσμο. Οι οχτώ ευρωπαϊκοί του τίτλοι είναι οι διπλάσιοι των άλλων τεσσάρων θρύλων που βρίσκονται στην δεύτερη θέση».

www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!