tromaktiko: Πάφος: Καταστροφή περιοχής φυσικού κάλλους καταγγέλλουν στην Κισσόνεργα

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πάφος: Καταστροφή περιοχής φυσικού κάλλους καταγγέλλουν στην Κισσόνεργα



Με γραπτό υπόμνημά τους προς την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, κάτοικοι της συγκεκριμένης κοινότητας καταγγέλλουν καταστροφή περιοχής φυσικού κάλλους στην περιοχή και ανοχή των Αρχών σε παράτυπες ενέργειες ιδιωτών και εργολάβων δημοσίων έργων...
Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες επισημαίνουν ότι η καταστροφή που γίνεται σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κισσόνεργας, παρά το γνωστό «Γεφύρι της Άπης», συνεχίζεται χωρίς κανένα εμπόδιο...

«Αντί να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτόν τον μοναδικό σε ομορφιά χώρο πρασίνου», επισημαίνεται στη διαμαρτυρία, «αφήνουμε κάποιους ασυνείδητους να επεκτείνουν τα τεμάχιά τους μέχρι την κοίτη του ποταμού. Είμαστε αναγκασμένοι να σας καταγγείλουμε σε αρμόδιους φορείς και στα ΜΜΕ, αφού είναι με την ανοχή σας που συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης παράλιας περιοχής της Κισσόνεργας υποστηρίζουν ότι εδώ και μια βδομάδα κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν παρά την κοίτη του ποταμού και στο χώρο παρά την παραλία και το γεφύρι, χώματα, μπάζα και τεμάχια ασφάλτων. Μεταξύ των ρυπαντών κατονομάζονται στην επιστολή και οι εργολάβοι-συνεργάτες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου που εκτελούν το αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή, αλλά και ιδιώτες κάτοχοι γης.

«Δυστυχώς, κανένας δεν τους σταματάει», καταγγέλλουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. « Ο χώρος είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και θα μπορούσε να προβληθεί και αξιοποιηθεί, π.χ σε μονοπάτι της φύσης. Πλησίον του, υπάρχει ένας κρυμμένος θυσαυρός, όπως είναι το γεφύρι της Άπης με τη μακρόχρονή του ιστορία. Ο ποταμός της Άπης εκτείνεται από τον Άγιο Νεόφυτο στην Τάλα και καταλήγει στο κόλπο των Ποτίμων. Είναι εμφανείς οι πολλαπλές επεμβάσεις που δέχτηκε και εξακολουθεί να δέχεται».
Πηγή: philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!