tromaktiko: Απάντηση στο "Αναρχοκομμουνιστής Θεοδωράκης..."

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο "Αναρχοκομμουνιστής Θεοδωράκης..."



Είμαι ένας νέος 25 χρονών, ένας νέος που η ανευθυνότητα των προηγούμενων γενεών τον καταδίκασε να ζήσει στην ανέχεια.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_5815.html) Οι νέοι, κύριε, δεν ξεχωρίζουμε τους συμπολίτες μας σε αριστερούς, δεξιούς, πράσινους, μπλέ και πουά με ροζ βούλες, Αυτός ο διχασμός οδήγησε την χώρα στο σημείο που είναι σήμερα. Δεν είμαστε στρατιωτάκια κατευθυνόμενα, είμαστε το σκεπτόμενο αύριο της χώρας. Ένα αύριο που θέλει να προχωρήσει χωρίς τον διχασμό και το μίσος για τον συμπολίτη, χωρίς τον ατομισμό και το "όσα αρπάξει η... τσέπη μας" που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον, και αυτό σίγουρα δεν θα προέλθει απο τον διχασμό και το μίσος.

Όσο για τα δήθεν "κομμουνιστικά τραγούδια" που γράφετε, θα αρκεστώ να σας πώ πως το "ένα το χελιδόνι" που τραγούδισαν χθές οι διαδηλώτές το έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης. Ένας τεράστιος Έλληνας και ένας άνθρωπος που πραγματικά αγάπησε την Ελλάδα όσο λίγοι.

Αναγνώστης
---------------------------- 
Απλά έλεος ρε πατριώτη! Αντι να είμαστε υπερήφανοι ως έλληνες που διαθετουμε τέτοιους καλλιτέχνες που εχουν γράψει τέτοια αριστουργήματα τους κράζουμε κι απο πάνω? Ο Μίκης θεοδωράκης έχει φάει τετοιο ξύλο στη ζωη του για να υπερασπίσει τα ιδανικά του απο κάτι δημοκράτες σαν  κι εσένα που εσύ ούτε στο χειρότερο εφιάλτη σου δεν τα έχεις δει! Επίσης ο άνθρωπος έχει φτάνει τα 90 και ακομα ανησυχεί για την πορεία της χώρας μας, ποιος είναι ανθέλληνας! Επειδή είναι σίγουρο πως είσαι ακροδεξιός και απο το δεύτερο πληθυντικο που χρησιμοποείς 'να τον διώξετε' φαίνεται πως δεν έχεις κατέβει στο σύνταγμα , αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να έρθεις φέρε τους δικούς σας καλλιτέχνες όπως τη μπουμπουκα να μας χορεψει κάτι που έμαθε στις σαχλαμάρες που συμμετέχει! Γιατί χρόνια ακούω τέτοιες ηλιθιοτητες κ ήθελα πραγματικά να ρωτήσω γιατί όλοι οι σοβαροί καλλιτέχνες που εξυψώνουν τις τέχνες κ είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι πχ παπακωνσταντινου , θεοδωρακης, αλεξιου, λοιζος ριτσος , ελυτης και αλλοι πολλοι είναι ανθελληνες κομμουνιστες ενω η  δική σας ιδεολογια δεν διαθέτει παρα κάτι γελοιές καρικατούρες?
Ελεος πια! Η χωρα καιγεται κ εσεις ακόμα ασχολείστε με σαχλάμαρες!
Υ.Γ. Το τραγούδι που σιγοψιθυριζω τις τελευταιες μερες και μαεκφραζει απολυτα ειναι της δικαιοσυνης ήλιε νοητε! ''ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ , ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...!!!
μαγευτικοί στίχοι γραμμενο κ μελοποιημένο απο ανθέλληνες!
Αναγνώστρια
---------------------------- 
Τα τραγούδια του Μίκη είναι τραγούδια της ελευθερίας και η ελευθερία δεν γνωρίζει απο πολιτικές αντιλήψεις.Εκτός αν πρόκειται για φασίστες όπως και του λόγου σου.Δεν τον διώξανε γιατί οι αγανακτισμένοι λειτουργούν Δημοκρατικά.Αν δεν τον ήθελαν θα τον έδιωχναν.Το τι ήθελες εσύ δεν έχει καμία σημασία σε τέτοιες συγκεντρώσεις.Όπως εσυ λες να προσέχουν τους άπλυτους κομμουνιστές εγώ με τη σειρά μου θα πώ να προσέχουν κάτι ύπουλους γλοιώδεις φασίστες σαν εσένα που προσπαθούν να καρπωθούν αντίστοιχα την κίνηση αυτή των αγανακτισμένων.Ο Μίκης είναι απο τους σημαντικότερους Έλληνες.Εσύ δεν αξίζεις να είσαι.Ο Κομμουνισμός είναι μια πολιτική θεωρία που μπορεί να ασπαστεί ο οποιοσδήποτε.Δεν είναι κάτι παράνομο για να το κατηγορείς έτσι.Αλλά που να χωρέσει η ελεύθερη επιλογή στο σάπιο φασιστικό μυαλό σου;
Ντρέπομαι που είσαι συμπατριώτης μου.Δεν σου αξίζει.Α,και που'σαι το πολυτονικό έχει καταργηθεί ,υπόλειμμα του παρελθόντος.  

Αναγνώστης

----------------------------  
Άπλα θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που αναφέρεσαι έτσι σε έναν από τους λίγους σημαντικούς έλληνες που απέμειναν σε αυτόν τον έρμο τόπο .. Όσο για τα τραγούδια του ακούγονται ανά τον κόσμο και θεωρούνται έργα τέχνης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες παγκοσμίως. Επίσης δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε αναρχικός απλά Έλληνας πολίτης, αλλά από όσο θυμάμαι την Κύπρο ακροδεξιά την πρόδωσε, τους λαθρομετα! νάστες δεξιά τους έμπασε από την πίσω πόρτα … η δοσίλογοι υπάρχουν κι καραδοκούν κι στα αριστερά κι στα δεξιά κι εσύ μάλλον είσαι ένας από αυτούς ..
Αναγνώστης

---------------------------- 
Ο κ. Θεοδωράκης, με την γνωστή του, αριστερίστικη τακτική, απλώς ως βαμπίρ που είναι, μυρίστηκε αίμα και είπε να βουτίξει το ψωμί του...
Βάζω στοίχημα, θα ακολουθήσουν κι'άλλοι! Αυγά και γιαούρτια θέλουν! Μη τους αφήνετε! Είναι όλοι τους φθαρμένοι και διευθαρμένοι. Οι πολιτικοί, παλαιοί και νέοι έχουν τελειώσει. Καιρός να καταλάβουμε ότι μόνο με καλούς και έμπειρους μάνατζερς μπορούμε να γλυτώσουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται έμπειρο καπετάνιο και όχι παππατζήδες, ρουσφετολόγους και κόλακες του λαού. Μας έχουν κοροιδέψει ήδη οι παπούδες τους και οι πατεράδες τους. ΦΤΑΝΕΙ
Αναγνώστης
---------------------------- 

Θα ηθελα να πω, πως ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ αφού φυλακίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε και τελικά κατάφερε να βγει ζωντανός και μαζί με το έργο του και τον αγώνα του έβγαλε και τη χώρα από μία διακτατορία και χάρισε διεθνες κύρος στη χώρα μας, με την παρουσία του και το έργο του, νομίζω πως μετά απο όλα αυτά είχε δικαίωμα να απολαμβάνει κι εκείνος κάποια πράγματα στη ζωή και να κάνει παρέα με τους υποτιθέμενους "άρχοντες" της χώρας. Προφανώς προσπάθησε να βρει ομοίους του, κάπου εκεί μέσα, δίοτι δν κατάλαβε ίσως την μοναδικότητά του στην πολιτική σκηνή της Χώρας..και μην ξεχνάμε ότι πολιτικά έχει περάσει κι από την αριστερά κι από τη δεξια και έφυγε ...γιατί άραγε???Μήπως δεν του άρεσε η σαπίλα??.. Και φυσικά θα έδινε συναυλίες! Γιατί να μην το κα΄νει???Εσύ αν ήσουν μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν θα το έκανες??? Ολοι πρέπει ν ανταμοιβόμαστε καποια στιγμή γι αυτα που προσφερουμε, για τις δεξιοτητές μας, τις ικανότητες μας, τα ταλέντα μας...!! Γιατί όχι κι εκείνος?? Και τελικά δεν καταλαβαίνω...μετά από τόσα χρόνια και ώντας αρκετα μεγάλος και πάλι σηκώνει το λάβαρο, αυτός και πάλι αυτός! Κι ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την ιστορία που έγραψε και γραφει ο άνθρωπος!!! Γιατί πάντα θα πρεπει να κατηγορούμε και να λασπολογούμε τους ευεργέτες αυτού του Έθνους? Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει κάτι ...εγώ λέω να τον ενθαρύνουμε, αν και δεν το χρειάζεται ... είθισται ο ήλιος να έιναι αυτόφωτος και τ αστέρια ετερόφωτα..μην μπερδευόμαστε! 
Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!