tromaktiko: Ντε λα Ρόσα αντί Πέρεζ!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ντε λα Ρόσα αντί Πέρεζ!



Ο Πέντρο ντε λα Ρόσα θα είναι ο αντικαταστάτης του Σέρχιο Πέρεζ στη Sauber, καθώς ο Μεξικανός ένιωσε αδιαθεσία και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Μπορεί ο Σέρχιο Πέρεζ να...
πέρασε τα ιατρικά τεστ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ώστε να του επιτρέψουν να αγωνιστεί στο Γκραν Πρι του Καναδά, έπειτα από το ατύχημά του στο Μόντε Κάρλο, το οποίο τον έθεσε εκτός αγώνα. Ωστόσο, σήμερα, ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Μόντρεαλ, ένιωσε κάποια αδιαθεσία, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί.
Έτσι, αντικαταστάτης του θα είναι ο Πέντρο ντε λα Ρόσα, τον οποίο επέλεξε η Sauber και αφού πήρε την άδεια από τη McLaren, καθώς ο Ισπανός είναι ο επίσημος δοκιμαστής της. Το γεγονός αυτό απογοήτευσε τον νεαρό πιλότο, που αποκάλυψε πως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να επανέλθει στο 100%. «Φυσικά ήθελα να οδηγήσω και δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ήμουν καλά, αλλά προφανώς αυτό δε θα συμβεί. Είμαι πολύ απογοητευμένος.
Μίλησα με την ομάδα μετά τη διαδικασία και τους είπα ότι δεν είμαι 100% καλά. Θέλω να οδηγήσω μόνο όταν είμαι 100% καλά. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο για να ανακάμψω». Τέλος, ο Πίτερ Ζάουμπερ τόνισε πως όταν αφορά την υγεία των πιλότων, τότε δεν παίρνουν ρίσκα. «Αυτή η εξέλιξη μας εξέπληξε επειδή ο Σέρχιο υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, πρώτα στο νοσοκομείο στο Μονακό, μετά στη Ζυρίχη και τέλος οι γιατροί της FIA του έδωσαν το πράσινο φως την Πέμπτη. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα νιώσει αδιαθεσία.
Ίσως είμαστε υπερβολικά προσεκτικοί, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία των πιλότων μας, δεν παίρνουμε ρίσκα», είπε το αφεντικό της ελβετικής ομάδας για να ευχαριστήσει τον ντε λα Ρόσα και τη McLaren. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πέντρο ντε λα Ρόσα και τη McLaren που μας βοηθούν σε αυτή την περίπτωση».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!