tromaktiko: Θύματα απατεώνων Ρεθυμνιώτες ηλικιωμένοι

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Θύματα απατεώνων Ρεθυμνιώτες ηλικιωμένοι



Χρησιμοποιούν ως παγίδα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»... Τη μοναξιά και την ανημποριά ηλικιωμένων ανθρώπων εκμεταλλεύεται σπείρα απατεώνων στο Ρέθυμνο, το τελευταίο διάστημα. Οι επιτήδειοι, επιδίδονται στην «τέχνη» της ... απάτης εμφανιζόμενοι σε σπίτια ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ως καλοί άγγελοι που προτίθεται να τους εξυπηρετήσουν. Προφασιζόμενοι πως θα τους βοηθήσουν να πάρουν κάποιο επίδομα ή βοήθημα, λένε στους υπερήλικες ότι είναι απεσταλμένοι του φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ για να γίνουν ακόμα περισσότερο πειστικοί χρησιμοποιούν και το όνομα κάποιου εργαζόμενου στο πρόγραμμα που ο ηλικιωμένος συνήθως γνωρίζει.
Την κοινωνική αυτή «προσφορά» τους βέβαια, οι απατεώνες την κάνουν με το αζημίωτο αφού αποσπούν κάποιο ποσόν από το εκάστοτε θύμα τους ισχυριζόμενοι ότι θα διεκπεραιώσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την χορήγηση δήθεν του κρατικού βοηθήματος-επιδόματος.
Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν τρία περιστατικά στον δήμο Ρεθύμνου όπου τρεις διαφορετικές γυναίκες επισκέφθηκαν ισάριθμους υπερήλικες και τους εξαπάτησαν με τον παραπάνω τρόπο. Η απάτη έγινε αντιληπτή από εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» όταν οι ηλικιωμένοι-θύματα, ανυποψίαστοι τις ενημέρωσαν για τις επισκέψεις που δέχτηκαν.
Χθες, έγινε κοινή καταγγελία για ένα από τα περιστατικά, από εξαπατημένη ηλικιωμένη και εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι», στην Ασφάλεια Ρεθύμνης η οποία και διενεργεί σχετική προανάκριση και έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τους απατεώνες ενώ εκτιμάται ότι θύματά τους έχουν πέσει κι άλλοι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που δεν έχουν αντιληφθεί την εις βάρος τους απάτη. Πάντως, τόσο η Ασφάλεια όσο και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ρεθύμνου, εφιστούν την προσοχή των ηλικιωμένων, συμβουλεύοντας τους: να ζητάνε ταυτότητα από τα άγνωστα άτομα που τους προσεγγίζουν, να μην δίνουν χρήματα σε κανέναν και να αναφέρουν στις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» τα σχετικά περιστατικά, τα οποία θα πρέπει να καταγγέλλονται και στην Αστυνομία.
http://heraklion1.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!