tromaktiko: Aμφιλεγόμενος νόμος για τις εκτρώσεις

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Aμφιλεγόμενος νόμος για τις εκτρώσεις



Σε μία προσπάθειά της να αυξήσει τα ποσοστά γεννήσεων στη χώρα, η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε την ισχύ νόμου που θα περιορίζει τις επιλογές των γυναικών στην περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Φωνές στον αντίποδα κάνουν λόγο για...
 λάθος προσέγγιση του θέματος και αναποτελεσματικό τρόπο δράσης.

Στη Ρωσία, η έκτρωση είναι εφικτή εάν η γυναίκα το επιθυμεί μέχρι και τις 12 εβδομάδες και επιτρέπεται σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης εφόσον κριθεί ιατρικά απαραίτητη –ειδικά σε περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσει η μητέρα.

Η προτεινομένη νομοθετική ρύθμιση θα απαγορεύει τις δωρεάν εκτρώσεις στα δημόσια νοσοκομεία και θα επιβάλλει αναμονή μίας εβδομάδας στις γυναίκες που την επιλέγουν ώστε να σκεφτούν την επιλογή τους ξανά, προτού προβούν στο τελικό στάδιο της διακοπής της κύησης. Επίσης, το «χάπι της επόμενης μέρας» που μέχρι σήμερα μπορούσα οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη να το προμηθευτεί από όλα τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, αν γίνει δεκτή η ρύθμισή θα πρέπει να συνταγογραφείται.

«Αν καταφέρναμε να μειώσουμε τις εκτρώσεις κατά 20% ετησίως, θα είχαμε προφανή αύξηση γεννήσεων και κανένα δημογραφικό πρόβλημα», δήλωσε σχετικά ο Ίγκορ Μπελομπορόντοφ, Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου.

Παρόλα αυτά, αντιδρώντες στο νόμο μιλούν για καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων και αλλαγή που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επίσης, γιατροί αναφέρουν ότι ίσως το νέο «ρεύμα» να ωθούσε τις γυναίκες σε αμβλώσεις «του ποδαριού» με φόβο ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους ενώ δεν είναι λίγοι και όσοι πιστεύουν πως θα αυξηθούν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Πηγή: RT , protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!