tromaktiko: Συνέδριο του ελληνοβρετανικού εμπορικού επιμελητηρίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συνέδριο του ελληνοβρετανικού εμπορικού επιμελητηρίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα



Το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του ελληνοβρετανικού εμπορικού επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο και το...
θέμα αυτή τη φορά ήταν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, με έμφαση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο παρουσίασε ο υπεύθυνος αυτού του προγράμματος κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Κύριος ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός και πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων, κ. Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Ένας άλλος τομέας του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στον οποίον αναφέρθηκαν ομιλητές, ήταν αυτός των τυχερών παιχνιδιών και του ΟΠΑΠ.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα, τους ενδιαφέρει ο τουρισμός, κυρίως, η ενέργεια, η επικοινωνία, αλλά αυτό το οποίο τους απασχολεί και τους προβληματίζει είναι το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Θέλουν να υπάρχει σταθερότητα και οι νόμοι οι οποίοι θα ψηφιστούν σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις να μην αλλάζουν", δήλωσε η ελληνικής καταγωγής διεθνής οικονομολόγος, κα Βίκυ Πράις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του βρετανικού υπουργείου Ανάπτυξης και τώρα διευθυντικό στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!