tromaktiko: Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Δεν θα προφτάσετε να φύγετε!»

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Δεν θα προφτάσετε να φύγετε!»



«Δεν θα προφτάσετε να φύγετε!» προειδοποίησε σε έντονο ύφος την Κυβέρνηση από το βήμα της Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά την...
συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, διαβλέποντας την διογκούμενη αντίδραση του λαού απέναντι στην συντελούμενη «εκποίηση της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσανθακόπουλος προέβη σε μια σημαντική πολιτική αποκάλυψη για την επόμενη μέρα του μνημονίου, ξεδιπλώνοντας τα σκοτεινά εκείνα σχέδια που απεργάζονται το ξεπούλημα και του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας!

Αναφερόμενος αρχικά στο μεσοπρόθεσμο, σημείωσε ότι «είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο οδηγεί τη χώρα σε μια νέα πραγματικότητα» για να προσθέσει:

«Το κράτος παράλυτο καταρρέει, εκποιείται μέσα σε ένα κλειστό δημοπρατήριο, όπου η εκποίηση γίνεται σαφώς κάτω από το κόστος. Αλλά το εθνικό κόστος είναι τεράστιο και το μέλλον θα μας καταστήσει υποχείρια των νέων ιδιοκτητών!»

Είχε όμως και προσωπικό τόνο η ομιλία του κ. Χρυσανθακόπουλου, αφού αναφέρθηκε και στην εποχή εκείνη που αγωνιζόταν για το πατριωτικό ΠAΣΟΚ:

«Πάνε πολλά χρόνια αφότου έτρεχα στην περιοχή της Αχαΐας για να κολλήσω τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ, που έγραφαν ότι «η Ελλάδα δεν πωλείται» και που αποτέλεσε την απάντησή μας απέναντι στον κίνδυνο εκποίησης του εθνικού μας πλούτου.

Και νιώθαμε μα υπερηφάνεια, που προκαλούσαμε την τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ να μην προβεί σε τέτοιες ενέργειες.

Αισθάνομαι ρίγος όταν βλέπω αυτή την Κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, να φέρνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση, το οποίο εκποιεί αντί πινακίου φακής τον εθνικό μας πλούτο.

Πέρσι, στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, μέσα από όλο αυτό το σύστημα που είχε εκβιαστικά στηθεί για την πτώχευση της χώρας, εμείς απαντήσαμε θετικά για να πάρουμε το δάνειο.

Τα συνοδευτικά μέτρα εκείνης της εποχής μοιάζουν με …ασπιρίνες, μπροστά ακρωτηριασμό του λαού, που προχωράει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση».

Και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε:

«Κύριοι, δεν σας λείπουν οι τεχνοκράτες, σας λείπει η σχέση σας με την πραγματικότητα και την κοινωνία!»

Για να προχωρήσει στη συνέχεια ο κ. Χρυσανθακόπουλος, στην βαρυσήμαντη αποκάλυψη για τα σχέδια εκείνα που απεργάζονται το ξεπούλημα και του εθνικού ορυκτού πλούτου:

«Έρχεται ένα τρίτο μνημόνιο την επόμενη χρονιά.

Αφορά την εκποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας! Υπολογίζεται σε εκατοντάδες δις ευρώ η αξία των αποθεμάτων φυσικού αερίου. Και γι αυτό θα μας δανείσουν κι άλλα λεφτά: Δεν νοιάζονται για μας, αλλά αγωνιούν μονάχα για τα δικά τους κέρδη!

Γι αυτό θα μας δώσουν κι άλλο πακέτο στήριξης τώρα.
Αλλά το αντάλλαγμα, θα είναι το επόμενο μνημόνιο και στόχος ο ορυκτός πλούτος στο σύνολό του!
Τον οποίον θέλουν να υφαρπάξουν κι αυτόν!
Και τότε θα μας πούνε ότι θα μας σβήσουνε μεγάλο μέρος από τα χρέη…

Όμως εδώ είναι το κόλπο όλο: Δεν ζητούν τον ορυκτό πλούτο εξ αρχής, ώστε να μην έχουν σκληρή διαπραγμάτευση.
Αλλά θέλουν να το μεθοδεύσουν έτσι, ώστε να φανεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ως η σωτηρία μας! Εδώ ακριβώς είναι το μεγάλο παιχνίδι που έχετε στήσει!»

Και κλείνοντας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αχαΐας προειδοποίησε την Κυβέρνηση:
«Και έτσι νομίζετε ότι θα γαντζωθείτε στην εξουσία και ότι θα έχετε πολιτικό μέλλον…
Σας είχα πει πριν ένα χρόνο, ότι θα φύγετε με ειδικές πτήσεις τσάρτερ!
Μπα! Δεν θα προφτάσετε…»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ. Ν. ΑΧΑΙΑΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!