tromaktiko: Κλειδώνει η Ίδρυση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κλειδώνει η Ίδρυση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου



Όπως και αναμενόταν την ίδρυση ειδικού ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται το μετοχικό κεφάλαιο αυτού να είναι 30εκ ευρώ, διαιρούμενο σε 1000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 30.000 ευρώ η κάθε μια.

Όπως προβλέπεται η καταβολή θα γίνει σε 3 δόσεις, με την πρώτη ποσού 10.000.000 ευρώ να καταβάλλεται σε μετρητά μέσα σε ένα μήνα, από την έναρξη ισχύος του μήνα. Όσον αφορά τη δεύτερη δόση προβλέπεται να καταβληθούν 10εκ ευρώ μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ η 3η και τελευταία δόση των 10εκ ευρώ θα καταβληθεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου του 2011. Η επωνυμία της εταιρείας θα είναι “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου”, με αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των δημόσιων επιχειρήσεων. Επίσης προβλέπεται ότι το προϊόν αξιοποίησης θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Να αναφέρουμε ότι το ΔΣ του ταμείου θα είναι 5μελές, ενώ η διάρκεια του ταμείου είναι 6 έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!