tromaktiko: Η εποχή των "αγανακτισμένων" και η μετά εποχή

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η εποχή των "αγανακτισμένων" και η μετά εποχή



Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τους αγανακτισμένους, τα κόμματα, την δημοκρατία τους, την κρίση, πως τελικά θα φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε κτλ κτλ...
Λοιπόν θα εκφέρω κάποιες απόψεις και εγώ ως αναγνώστης, έχοντας διαβάσει πολλές θέσεις διαφόρων άλλων συμπολιτών μου στο blog, με πολλές από τις οποίες συμφωνώ λιγότερο ή περισσότερο ή και καθόλου. Έχω βέβαια και κάποιες απορίες και πολύ θα ήθελα να λάβω απαντήσεις στα πλαίσια ενός πολιτικού διαλόγου και όχι ιδεολογικού διαπλεκτισμού.
Έχουμε και λέμε. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητίσει τον αυθορμιτισμό των αγανακτισμένων και κατά συνέπεια ως απάντηση στην αριστερά και την άκρα αριστερά δεν υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον οπορτουνιστικά στοιχεία. Σε τέτοιες λαϊκές εκδηλώσεις οργής όπως έγραφε κάποτε και ο Ε. Μαλατέστα οφείλουμε να τις υποστηρίζουμε και δίχως να τις χρωματίζουμε. Βέβαια χρέος των ιδεολόγων είναι να ξέρουν τι θα κάνουν όταν ο λαός απομακρύνει τους καταπιεστές του. Και βέβαια άλλο ένα χρέος των ιδεολόγων είναι να αποχωρήσουν από τα δρώμενα όταν τα πράγματα πάρουν το δρόμο τους ξανα, και όχι να γίνουν οι ίδιοι κοινοβουλευτικοί καταπιεστές στο όνομα μιας πετυχημένης επανάστασης/εξέγερσης (βλπ γενιά πολυτεχνείου). Ο κάθε λαός χρειάζεται την δική του άμεση δημοκρατία και αυτοδιάθεση ΤΩΡΑ, ελεύθερος από κάθε είδους ηγέτες, παρατάξεις, πατριάρχες κτλ κτλ.
Το πως θα φύγουν αυτοί που είνναι μέσα στη βουλή είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Η ψήφος είναι κάθε 4 χρόνια, κάντε τη να πιάσει τόπο η αποχή δεν είναι λύση. Αυτοί θα συνεχίσουν να εκλέγονται είτε ψηφίζουν 10,000,000 είτε 100,000.
Το σύστημα τους απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Ο λαός δεν έχει ανάγκη κανένα πολιτικό και κανένα τραπεζίτη όλοι αυτοί έχουν ανάγκη εμάς. Ανάπτυξη θα έχουμε μόνο όταν φύγουν από πάνω μας αυτοί οι βρυκόλακες. Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις επιφανωών και μη ανθρώπων της διανόησης, της πολιτικής ή της θρησκείας εξυπηρετούν συμφέροντα ολίγων.
Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε ή ξεσηκωθήκαμε γιατί στερηθήκαμε τον υπερκαναλωτισμό τον οποίο έχουμε εθιστεί; Μετά από αυτά που θα γίνουν αν γίνουν, τότε γυρίζουμε σελίδα στις ζωές μας και στις συνειδήσεις μας. Εδώ που μας έφεραν θέλει δουλειά πολύ για αρκετές γενιές για να επανέλθει η ευημερία μας και όχι η ευδαιμονία μας και ο ατομικισμός μας.
Κλείνοντας θέλω να πιστεύω πως ως Έλληνες έχουμε αντανακλαστικά ακόμα, το ότι μαζευόμαστε όλοι μαζί για να αποφασίσουμε για εμάς και για να συνομιλίσουμε δείχνει κάποια ψηγματα από το αρχαιοελληνικό μας DNA. Φίλοι, συμπατριώτες σύντροφοι, συμπολίτες ή όπως αλλίως θέλετε κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες που αργά ή γρήγορα θα προτείνουν κυβερνήσεις προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών. Δεν είναι αυτοί η λύση εμείς είμαστε η λύση.
Υ. Σ.
Το 30% που ψηφίζουν τον κανένα θέλω να πιστεύω ότι πλεόν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους και δεν περιμένουν προεκλογικές αερολογίες για να επιστρέψουν στα μαντριά.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!