tromaktiko: Μήνυμα Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μήνυμα Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης για το περιβάλλον



Ο Περιφερειακός Δ/ντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και του προγράμματος «Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων». «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ένα...
 γεγονός που αποσκοπεί στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων, στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών απανταχού και στην ενθάρρυνση ανάπτυξης δράσεων, ώστε οι δράσεις αυτές να μην αποσκοπούν μόνο στην ανάληψη των ευθυνών, αλλά και στη δημιουργία μιας περιβαλλοντικής κουλτούρας που θα προάγει τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη και θα εξασφαλίζει μια πιο καθαρή, πιο «πράσινη» και πιο φωτεινή προοπτική, τόσο για τους πολίτες του σήμερα όσο και του αύριο.

Στην εποχή της οικονομικής και οικολογικής κρίσης, προγράμματα περιβαλλοντικά και καινοτόμα, που στοχεύουν στη διατήρηση της αρμονίας και της ισορροπίας ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον κρίνονται αναγκαία. Ένα τέτοιο είδους πρόγραμμα είναι και το εθελοντικό πρόγραμμα «Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων» που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Ο.Ε.Δ.Β. Άμεσος στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η συστηματική συγκέντρωση σχολικών βιβλίων μετά το πέρας της χρήσης τους, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν από μαθητές κατά το επόμενο σχολικό έτος 2011-12, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ή να επιστραφούν στον Ο.Ε.Δ.Β. για πολτοποίηση. Συνάμα στοχεύει στην ανάδειξη και εδραίωση του σεβασμού στο σχολικό βιβλίο και της ευθύνης στην αξιοποίηση των δημόσιων αγαθών, στην περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών, στην ενίσχυση του εθελοντισμού και της συνεργατικότητας και στην εξοικονόμηση πόρων. Τέτοιου είδους προγράμματα οφείλουμε όλοι να τα στηρίζουμε, τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και η ευρύτερη κοινωνία, όχι μόνο την ημέρα εορτασμού του περιβάλλοντος, αλλά σε καθημερινή βάση για να γίνουν συνείδηση όλων μας.»

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!