tromaktiko: Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης



Εάν ζούσε ο συχωρεμένος ο Σπαθάρης θα έβγαζε σήμερα το έργο ο Θεοδωράκης επαναστάτης...
Για να θυμηθώ καλά μερικά για τον σπίθα επαναστάτη Θεοδωράκη :

Πολιτική Δραστηριότητα
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974 κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ενωμένης Αριστεράς, όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. Το 1978 μετά από πρόταση που δέχτηκε αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, όμως πάλι δεν κατάφερε να εκλεγεί. Το 1981 καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το ίδιο επανέλαβε και το 1985. Το 1990 με τη διάσπαση του ΚΚΕ και λόγω της διαφωνίας που είχε με αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και διατελεί υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και Επικρατείας. Την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία “Σπίθα”.
Ο σπίθας επαναστάτης Θεοδωράκης μετά τις φυλακές του Ωροπού κ.τ.λ Δεχτικέ να γίνει Υπουργός σε μία κυβέρνηση που υπήρξαν μέσα στελέχη – βουλευτές – Υπουργοί που επικροτούσαν το χουντικό καθεστώς – αυτούς που το βασάνισαν το παιδί και τον έβαλαν φυλακή .
Πού ήταν ο σπίθας όταν η κυβέρνηση Καραμανλή διπλασίαζε το χρέος της Ελλάδος ( κανείς ακόμα δεν γνωρίζει που πήγαν αυτά τα λεφτά ) χωρίς να πληρώνει τίποτα από χρέη προς τρίτους , σε προμηθευτές του δημοσίου , διέλυσε όλα τα ολυμπιακά έργα , ξεπούλησε κτήρια του Ελληνικού δημοσίου που στεγαζόντουσαν Υπουργεία και την άλλη μέρα τα νοίκιαζε , στο βατοπαίδι , στη Siemens ,στη Vodafone ,στο χρηματιστήριο των νταβατζίδων , στο μεγάλο σκάνδαλο με τον ζαχόπουλο (γενικός γραμματέας υπουργείου πολιτισμού που εκμεταλλευότανε νεαρή κοπέλα για να την κάνει μόνιμη και παράλληλα χρηματοδοτούσε μη κερδοσκοπικούς συλλόγους με εκατομμύρια ευρώ παρανόμως που σε αρκετούς από αυτούς ήταν πρόεδρος η Νατάσα Καραμανλή ) , στο σκάνδαλο του γερμανού – κκε , στο σκάνδαλο του ΟΤΕ ,στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας ( δεν έδωσε και τις αποζημιώσεις στο προσωπικό ) και σε άλλα πολλά που τα ξέρουμαι όλοι . Που ήταν τότε ο σπίθας επαναστάτης Θεοδωράκης .
Έρχεται σήμερα να τραγουδήσει το χελιδόνι και να φωνάζει αέρα να φύγει η χολέρα , ντροπή ψεύτο επαναστάτη

Αναγνώστης

-----------------
Καλα ρε παιδια ειμαστε σοβαροι σε αυτη τη χωρα ;;; Μαλλον οχι για να τραβαμε ολα αυτα τα δεινα !!  Για τον Μικυ ( οχι σαν μουσικοσυνθετη προς θεου ) σαν πολιτικη παρεμβαση στον τοπο μας τι να μας πει εχει περασει απο ολα τα κομματα μεχρι και στο ψηφοδελτιο της ΝΔ εχει κατεβει και  βγαινει και μιλαει σημερα για την ρεμουλα και την κατασπαταληση των χρηματων απο το 1990 και μετα ;; Δεν ντρεπετε ;;; Αυτος που ητανε αυτα τα χρονια αλλου ζουσε;;; Οταν τα διελυσε και τα ξεπουλησε ολα ο Κωστακης αυτος μαζι του δεν ητανε στο ψηφοδελτιο της επικρατειας του ;;; Δεν ειναι αναμεσα στους βουλευτες που ζητανε τα αναδρομικα εν μεσω κρισης και δεν παραιτηται κιολας απο τα ενδικα μεσα ;;;; Ασε μας ρε Μικη που θυμηθηκες τωρα ξαφνικα να αναψεις την σπιθα και βλακειες πανε τραγουδα σε κανα Μεγαρο το ενα το χελιδονι και ασε μας στον αγωνα μας απο ολους εσας θελουμε να γλυτωσουμε οχι να σας εχουμε και μαζι μας ,!!Για την αλλη τι να πω τα ιδια ακριβως ισχυουν και χειροτερα  απο ολα τα κομματα περασε για να εχει ενα παχυλο μισθο και μια διπλη συνταξη για τα γεραματα να δουλευουμε εμεις για να τρωνε. Για πες μας κυρια Δαμανακη το εργο σου ολα αυτα τα χρονια που σε πληρωνω ;;;; Τι εχεις κανει για την Ελλαδα που θελεις να ξαναγυρισουμε και στην δραχμη ;;; Τουλαχιστον ο αλλος θα αφησει και ενα μουσικο εργο χαλαλι τα λεφτα μας εσυ τι θα αφησεις;;; Ε;;;; Αντε ρε ολοι ουστ απο εδω δρομοοοοο

Αναγνώστης

------------------

H ΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν χαρίζεται..ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ! Με αυτή τηφράση τέλειωσε την ομιλία ο Μ. Θεοδωράκης! Για όσους δεν βρέθηκαν σήμερα εκεί έχασαν 1 ιστορική στιγμή! Πέρα απ'τις ουσιαστικές ομιλίες των καθηγητών, ο κόσμος ήταν τοκάτι άλλο!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ γέμσε ηΑθήνα ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΟΝΟ!!! Ανθρωποι κάθε ηλικίας κ μορφωτικού επιπέδου!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ!! Κ όπως τραγουδήσαμε μαζι με τον Θεοδωράκη: ΕΝΑ ΤΟΧΕΛΙΔΟΝΙ ΚΙΑΝΟΙΞΗ ΑΚΡΙΒΗ..ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αναγνώστης


------------------


Απαντηση Ο Μίκης να παραιτηθεί από τον μισθό που λαμβάνει ως πρώην υπουργός και μετά να βγάζει ομιλίες
και ετσι να ειναι μπορει ακομα να καθοτανε στο pc μπροστα τους αλλα οπως βλεπεις βγηκανε εξω.δεν ειναι σαν και σενα αραχτοι.μηπως εισαι κανενας απο αυτους που εγκλοβισαν στη βουλη?ισως βολεμενος?ε αυτοι δεν ειναι ουτε εγω.οποτε εξω στηνν πλατεια μου(αλλωστε εγω πληρωσα να την φτιαξουν)για να διαδηλωσω.οσο για σενα βρασε στο ζουμι σου.ανθελληνα

Αναγνώστης

--------------------

Να σεβομαστε και καποια πραγματα ετσι? Στον κυριο Θεωδορακη εκτως απο την υπουργικη συνταξη θα επρεπε να του δινονται και αλλα τοσα για οσα εχει προσφερει στον τοπο...Και οσο για το οτι ολοι τρεχουν επειδει ειναι φερεφωνα καποιου ισπανικου πανο το οποιο ποτε δεν εμφανιστηκε κανετε τραγικο λαθος...ο κοσμος εδω ειναι πολυ πιο ξυπνιος απο οτι νομιζετε και εδω και καιρο εψαχνε αφορμη για να βγει στους δρομους ειρηνικα....κι εγω κατεβαινω φυσικα! και τουλαχιστον οταν η χωρα φτασει στα σκ.... θα εχω να λεω πως τουλαχιστον προσπαθησα για κατι καλυτερο.
Απο εναν 17χρονο που δεν ξερει πως θα ειναι το μελλον του!

Αναγνώστης

-----------------


Φιλε,εσυ που μιλας για τον μικη...και την μοδα των αγανακτισμενων.ειμαι 35,μηχανικος και με μια καλη δουλεια.δεν εχω facebook αλλα εχω ποδηλατο.και ναι κατεβηκα και θα κατεβαινω κατω στο συνταγμα.γιατι οι μισοι μου φιλοι πτυχιουχοι και μη ειναι ανεργοι και δεν ξερουν τι τους ξημερωνει αυριο ουτε αυτοι,ουτε εγω,ουτε οι περισσοτεροι ελληνες.οποτε μοδα,ξεμοδα τουλαχιστον κανουν κατι ωστε να αλλαξει και να δοθει μια ευκαιρια σε μας και  στα παιδια μας.
Σεβομαι την γνωμη σου...αλλα την θεωρω απαραδεκτη την σταση σου...και σου μιλαει ενας...βολεμενος!!!

Αναγνώστης
---------------------

Μα εισαι τοσο μ..... ρε φιλε ειναι ο μονος που δικαιολογειται να παιρνει την βουλευτικη του αποζημιωση και ειναι ο μονος που εχει κανει κατι καλο για την ελλαδα και οταν παει στο εξωτερικο τον σεβονται και δεν τον εχουν σκυλακι οπως εχουν τους υπολοιπους βο(υ)λευτες.οταν θα εισαι εσυ 87 χρονων θα σε νοιζει μονο να παιρνεις την συνταξουλα σου και δεν θα εχεις ορεξη να παλαιψεις για τους υπολοιπους μ...ς.Αντε κατσε στον καναπε σου και κατεβα στις παραλιες σου εσυ και ασε εμας να παλαιψουμε για σενα η δεν μας εχεις αναγκη?

Αναγνώστης

-----------------------------

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει προσφέρει τόσα σε αυτό τον τόπο που μια σύνταξη υπουργού είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα για αυτόν. Τώρα όσο για τα παιδιά που είναι στους δρόμους και αγανακτούν αναρωτήθηκες αν ανάμεσα τους βρίσκονται άνεργοι γονείς, που δεν έχουν έστω και λίγα ευρώ για να αγοράσουν γάλα στα παιδιά τους; Αναρωτήθηκες αν υπάρχουν άνθρωποι του μεροκάματου που έχουν να δουλέψουν σε οικοδομή πάνω από ένα χρόνο; Εύκολα τα λέμε και τα γράφουμε από εδώ. Όσο για τους Ισπανούς τι θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Και η επανάστες του 1821 εμπνεύστηκαν από τη Γαλλική επανάσταση και τη πτώση των αυτοκρατοριών. Μπράβο στους αγανακτησμένους. Νοερά μαζί σας….

Αναγνώστης
----------------------

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4901.html
Αν κρίνουμε απο το συντακτικό σου, τον δείκτη ευφυίας σου, είμαι πολύ χαρούμενος που το κίνημα των αγανακτησμένων αφήνει απ' έξω τέτοιους ανθρώπους.. πολλά LIKE!

Αναγνώστης

----------------------

Αγαπητέ συμπολίτη.
Μακάρι να φτάναμε όλη στην ηλικία του Θεοδωράκη και να είχαμε το κουράγιο και την δυναμή του.Άσε σε παρακαλώ τον Θεοδωράκη και τους "αγανακτισμένους" να κάνουν αυτό που ξέρουν και μπορούν.Εσύ πάρε το φουσκωτό σου φέτος το καλοκαίρι και καθώς πηγαίνεις στην Μύκονο,δες το πρώτο νησάκι μετά το Σόυνιο.Ενημερωτικά λέγετε Μακρόνησος ή στρατόπεδο θανάτου.Μετά πήγαινε σε ένα καθρέπτη,κοιτάξου,και ρώτα τον εαυτό σου "είμαι άξιος να κρίνω τον Θεοδωράκη?","τι έχω προσφέρει στην πατρίδα μου?".Εαν μείνεις ικανοποιημένος από την απάντηση
 σύνέχισε να κρίνεις απο τον καναπέ σου τους άλλους.
Φιλικά

Αναγνώστης
 ------------------
Υπό άλλες συνθήκες αυτή η ανάρτηση θα με "χάλαγε" πολύ!
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4901.html)
Αλλά αφότου κατέβηκα και η ίδια στο Σύνταγμα και είδα ότι το ποτάμι του κόσμου θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους  (κυριολεκτικά και μεταφορικά), άνθρωποι σαν και σένα δεν με ανησυχούν πια γιατί είσαστε λιγότεροι από εμάς και κυρίως πολύ ΜΙΚΡΟΙ!!
Ζήσε λοιπόν στο κλουβί του μυαλού σου και της ψυχής σου.
ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΜΕ ΗΔΗ!
Όσο για τον Μίκη, ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ!
Αναγνώστης

---------------------------

Απάντηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4901.html

Φίλε όλα απο κάπου ξεκινάνε,με το σκεπτικό σου αν δεν υπήρχανε οι Έλληνες δεν θα υπήρχε και πολιτισμός.
Πόσο IQ πρέπει να έχει κάποιος για να λέει πως αυτό είναι μόδα και κατεβαίνουν τόσες χιλιάδες κόσμου στο σύνταγμα για να τους δείξει η κάμερα;
Και απο που θες να με καλέσουν ρε φίλε; Απο το mega ή απο τον ΑΝΤ1;Καλώς η κακός το ίντερνετ είναι πιο ελεύθερο απ'ολα και μπορεί να μιλήσει ο καθένας.
Εσύ τι προτείνεις φίλε;
Να κάτσουμε στον καναπέ μας και να περιμένουμε να πεθάνουμε;
Μάλλον φίλε μου συχαίνεσαι την αθωότητα που προβάλει αυτό το κίνημα με οικογένειες και παπούδες να κατεβαίνουν στο σύνταγμα με ελληνικές σήμαιες.
Τράβα ψήφισε Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ πάλι,μην φοβάσαι θα αγωνιστώ εγώ για σένα που κάνω 3ώρες πήγαινε  έλα καθημερινά για να πάω στο σύνταγμα να δείξω πως δεν δέχομαι την κλεψιά και την αλητεία τους.
ΥΓ: Μάλλον αυτή η δημοκρατία μας αναλογεί τετοιοι που είμαστε....

Αναγνώστης

-----------------------

Λοιπον φιλε, "σκεπτομενε εναλλακτικε τυπε" που τα ξερεις ολα και μας βαζεις και στην θεση μας...Απο που και ως που ενοχλει το να παιρνει την συνταξη ο Θεοδωρακης;;

Εκλεψε κανεναν;;Έχεις ιδεα τι προσεφερε ο ανθρωπος αυτος σε ολους μας;;;;Πανιβλακα;;;(Σε χαρακτηριζω σεμνα και ταπεινα ως ετσι)...;
Εχεις το θρασος και την ιστορικη ασχετοσυνη να μιλας και να βαζεις στο στομα σου και να αναφερεσαι με αρνητικο τροπο σε αυτον τον ανθρωπο!!!
Το ΚΥΡΙΟ προβλημα σημερα στην Ελλαδα ειναι το ηθος και η ελλειψη παιδειας (ξερεις τι σημαινει;;;;Την πραγματικη εννοια εννοω. Εκ του ρηματος παιδευω, -ομαι) μας και μετα οι κλεφτες 
πολιτικοι...Διοτι εαν ειχαμε ηθος και διαβαζαμε και κανενα βιβλιο, εστω απο περιεργια, δεν θα 
εβρισκαν χωρο αυτοι οι πολιτικοι να γινουν πολιτισκοι εξ αρχης...

Υ.Γ. Δεν ειμαι κομμουνιστης, ουτε δεξιος βεβαια....ουτε δε και μπακ χαφ.

Αναγνώστης

-----------------------

Φτανει πια με το κομπλεξ και την απαξιωση του καθετι που μας βρισκει αντιθετους για λογους που δεν εχουμε.Και αρκετα με την καραμελα του facebook.Αλλαξανε οι καιροι και δεν εχουμε ραδιοφωνακια πλεον για να οργανωσουμε κατι.Πιθανοτατα δεν θα αλλαξει τιποτα με αυτο...αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα αλλαξει κατι οταν ειτε βολεμενοι ειτε ανθρωποι χωρις ελπιδα βουλιαζουν στον καναπε τους κρινοντας τα παντα.Διαλεξε σε πια κατηγορια ανηκεις.Ετσι κι αλλιως σε λυπαμαι.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!