tromaktiko: Απεργιακά συλλαλητήρια και σήμερα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Απεργιακά συλλαλητήρια και σήμερα



"Λουκέτο" και σήμερα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Δυναμικά απεργιακά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στις πόλεις και στην Κρήτη, απο τα Εργατικά Κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, με την συμμετοχή και αγανακτισμένων πολιτών.
Παράλληλα έγιναν και αποκλεισμοί δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών.
Χανιά
Στα Χανιά στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μαθητών και εκπαιδευτικών στα Δικαστήρια Χανίων όπου στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας πήγαν τρείς μαθητές, ένας καθηγητής, ένας γονιός και ένας πανεπιστημιακός, οι οποίοι κατηγορούνται πως στις 28/10/2010 είχαν επιδιώξει να "παρεμποδίσουν" την παρέλαση.
Υπενθυμίζεται πως τότε ομάδα μαθητών προσπάθησε να "παρελάσει" μπροστά απο τους επισήμους, εκτός της επίσημης παρέλασης αλλά παρεμποδίστηκε απο την αστυνομία.
"Προκαλεί ερωτηματικά το γιατί απαγγέλονται τώρα κατηγορίες, μετά απο δέκα μήνες" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ.Κοτσιφάκης.
Μετά τις 10πμ πραγματοποιείται απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.
Επίσης στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου των δύο Εφοριών των Χανίων και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία 1866.

Ηράκλειο
Επίσης συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για μετά τις 10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ενώ και εκεί γίνονται συμβολικοί αποκλεισμοί στην Β' Δ.Ο.Υ., στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, και στο κτίτιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης απο συνδικαλιστές και πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα απεργούν :
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων.

Νοσοκομεία-Γιατροί
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται κατά τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Βιοτέχνες-Εμποροι
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

ΔΕΗ
Θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

ΟΤΕ
Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Δημοσιογράφοι
Δημοσιογράφοι και τεχνικοί στα ΜΜΕ συμμετέχουν στην απεργία με την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας 11.00-3.00 μ.μ.

Μέσα Μεταφοράς
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην απεργία, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός, οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει την Τρίτη και την Τετάρτη το μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Σημειώνεται όμως ότι το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.
Επίσης, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα βγουν στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν μόνο τις γραμμές των Special Olympics.

Πλοία
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία. Tη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Πτήσεις
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει η Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

http://www.flashnews.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!