tromaktiko: Σήμερα το Κοινό ανακοινωθέν της Τρόικας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σήμερα το Κοινό ανακοινωθέν της Τρόικας



Σήμερα αναμένεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η ανακοίνωση της αξιολόγησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα, ενώ η έκθεση κρίνεται καθοριστική για τις μετέπειτα αποφάσεις μια την εκταμίευση της 5ης δόσης.
 Την ίδια ώρα δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στους κόλπους της Ε.Ε, με σκοπό να καταλήξουν στη μορφή της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Να τονιστεί, ότι συνέντευξη τύπου δεν θα γίνει, αν και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα υπάρχουν δηλώσεις των στελεχών στον τύπο. Συγκεκριμένα, συνέντευξη, σε επιμέρους δημοσιογράφους αναμένεται να δώσει ου κ. Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αναφορικά με τις επιμέρους συμφωνίες, όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα – παρεμβάσεις για το 2011, ύψους 6,5δις ευρώ περίπου, με σκοπό το κλείσιμο της μαύρης τρύπας που υπάρχει για το 2011. Την ίδια ώρα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ όπως είχαμε γράψει από χθες, δε μπορεί να αποκλειστεί η ανακοίνωση της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων
Συγκεκριμένα, έπειτα από πιέσεις της Τρόικας, αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο έτσι ώστε να πειστούν οι αγορές, για την πρόθεση της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο «ΣΟΚ» που θα ταρακουνούσε θετικά τις αγορές.


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!