Μουσουλμανικής Κοινότητας της Θράκης", ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην πλειοψηφία των Τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ, που εδρεύουν σε όλη την επικράτεια και χωρίς κανένα οικονομικό περιορισμό ή άλλο κριτήριο. Οι "Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Θράκης" αποτελούν μια από τις 4 ειδικές κατηγορίες (οι άλλες είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι έχοντες κοινωνικά κριτήρια.
Στη γεωγραφική περιοχή της Θράκης, ως γνωστόν, εδρεύουν όλων των ειδών τα Τμήματα μηδέ εξαιρουμένων και αυτών της υψηλής ζήτησης (λ.χ Νομική, Πολυτεχνείο, Ιατρική, Παιδαγωγικό).
Παρόλα αυτά, το Υπουργείο δίνει στην ομάδα αυτή το προνόμιο, να μπορεί ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ να διεκδικήσει θέσεις εισαγωγής και σε όλα τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, ενώ αποκλείει από τη δυνατότητα αυτή, όσους ανήκουν στις υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες .
Λίγο πιο νότια έχουμε τη γεωγραφική περιφέρεια Β. Αιγαίου, στην οποία ως γνωστόν εδρεύουν ελάχιστα Τμήματα ΑΕΙ και κανένα από τα Τμήματα υψηλής ζήτησης όπως Νομική, Πολυτεχνείο, Ιατρική, Παιδαγωγικό. Δεν θα έπρεπε για λόγους ισονομίας, οι μαθητές την Λήμνου, της Λέσβου και της Σάμου, που ανήκουν επίσης σε Ειδική Κωνικά κριτήρια), να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, που εδρεύουν σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως γίνονταν όλα τα χρόνια; Και αν άλλαξε κάτι φέτος, γιατί αυτό δεν έχει καθολική ισχύ και προσβάλλεται τόσο βάναυσα κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου;
Συμφωνώ με την άποψη πως θα πρέπει για ανθρωπιστικούς και άλλους (;) λόγους, σαν κοινωνία να βοηθήσουμε τους "Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Θράκης".
Ως σκεπτόμενος όμως άνθρωπος και εκπαιδευτικός, αδυνατώ να κατανοήσω πως, αντί να στηρίξουμε και να επιβραβεύσουμε τον Έλληνα πολίτη, κάτοικο και ακρίτα της νησιωτικής μεθορίου, να εγείρουμε θέματα εκ του μη όντως, να τον πολεμάμε και να του στερούμε την πραγμάτωση των πλέον άδολων και όμορφων ονείρων που αφορούν στη μόρφωση και την προκοπή των παιδιών του.
http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=684