tromaktiko: Η Σλοβακία επιθυμεί την ισχυρή συμμετοχή των ιδιωτών

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η Σλοβακία επιθυμεί την ισχυρή συμμετοχή των ιδιωτών



Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας δήλωσε πως μια ισχυρή συμμετοχή" του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα στη στήριξη της Ελλάδας είναι...
απαραίτητη. Οι τράπεζες που έχουν δανείσει την Ελλάδα "πρέπει να πληρώσουν ένα μέρος των χρεών", δήλωσε σε συνέντευξή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το αυστριακό πρακτορείο APA η σλοβάκα πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία απαίτησε "μια ισχυρή συμμετοχή".
Η ίδια επέκρινε επίσης την καθυστέρηση της ΕΕ να αντιδράσει στην ελληνική κρίση.
"Χάσαμε ένα χρόνο", δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε πλέον παρά να διαλέξουμε ανάμεσα "στο κακό" και "στο χειρότερο".
"Δεν υπάρχει παρά μία δυνατότητα να ασκηθεί μια υπεύθυνη πολιτική: να επιβληθούν περικοπές στον προϋπολογισμό και να ενισχυθούν τα δημόσια οικονομικά", δήλωσε η Ραντιτσόβα.
Στην περίπτωση της Ελλάδας πρέπει ακόμη να προστεθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και μια πολιτική συναίνεση που να δεσμεύει όλα τα κόμματα στην μελλοντική δράση, πρόσθεσε.
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις, καθώς η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, ακόμη και η Σλοβακία πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες τους και να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους, δήλωσε η Ρατιτσόβα, η οποία βρίσκεται επικεφαλής ενός κεντροδεξιού συνασπισμού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!