tromaktiko: Τα ιδιωτικά κανάλια και η εσκεμμένη παραπληροφόρηση του κόσμου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τα ιδιωτικά κανάλια και η εσκεμμένη παραπληροφόρηση του κόσμου



Σε γενικές γραμμές είχα κλείσει την τηλεόραση καιρό τώρα, αλλά με τόσα γεγονότα που συμβαίνουν αποφάσισα να παρακολουθώ ειδήσεις για να δω που το πάνε.
Γενικότερα εγώ υποστηρίζω πλήρως την πρόταση Σαμαρά για έξοδο από την κρίση. Στην Νέα Δημοκρατία της έδωσαν την κωδική ονομασία Ζάππειο ΙΙ. Όπως την διάβασα σε γενικές γραμμές παρατήρησα να εστιάζεται σε τρεις πυλώνες κεντρικούς με τους οποίους για πάρα πολλά χρόνια συμφωνούσα και είναι ακριβώς ότι ζητούσαν οι επιχειρηματίες σαν κίνητρα για να μπορέσουν να σταθούν και να γίνουν επενδύσεις (δεν ανακάλυψε και την φωτιά δηλαδή η ΝΔ όπως θέλει να πιστέψει ο κόσμος).

Σε αυτά τα μέτρα κοινής λογικής περίμενα τα Media να σταθούν θετικά όπως και στο θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Αντιθέτως παρακολούθησα το σύνολο των “ιδιωτικών” MME επιτίθεται με μένος κατά της Νέας Δημοκρατίας για όσα αυτή προτείνει. Ενώ σύσσωμα τα ξένα ΜΜΕ ουσιαστικά γελάνε με το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα και ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τις προτάσεις που είδα να έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η ανοησία του Ελληνικού μνημονίου δεν φαίνεται μόνο από τα πενιχρά αποτελέσματα ως τώρα και στο μέλλον, αλλά φαίνεται και από τα αντιστοιχα μνημόνια που υπέγραψαν Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Σε τεράστιο βαθμό στην Ελλάδα τα ΜΜΕ εσκεμμένα παραπληροφορούν τον λαό. Πολίτες που δεν έχουν γνώσεις οικονομικών αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα, αλλά και τα γεγονότα όπως γίνονται και τα Ελληνικά ΜΜΕ εσκεμμένα έχουν καλλιεργήσει ορισμένους μύθους τεχνηέντως. Για παράδειγμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Μιχελάκη με το ALTER την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων είδα την Μακρή να αντικρούει το επιχείρημα του Μιχελάκη, ότι η Τρόικα βρήκε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις και ειδικότερα στο θέμα της φορολόγησης. Κ έξυπνη η Μακρή τότε µου πετάγεται και λέει πως ο Τόμσεν ζήτησε όμως και 200.000 απολύσεις. Ε λοιπόν ψάχνω τρεις μέρες να βρω μια δήλωση του Τόμσεν που να λέει αυτό το πράγμα και δεν υπάρχει πουθενά. Το μόνο που βρήκα είναι ότι σε ερώτηση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ αφού κατηγορηματικά αρνείται ο Τόμσεν ότι είχε προτείνει τέτοιο πράγμα (σχετικά με απολύσεις) λέει ξεκάθαρα ότι του το πρότεινε η κυβέρνηση και αυτός συμφωνεί.

Είναι γνωστό στην Ευρώπη ότι οι Τρόικες των χωρών δεν προτείνουν μέτρα. Οι κυβερνήσεις προτείνουν μέτρα και οι Τρόικες συμφωνούν ή διαφωνούν και απλά παρακολουθούν την εφαρμογή των υπογραφέντων. Σε αυτό συμφωνούν και οι κατά καιρούς δηλώσεις του Στρος Καν αλλά και το ρεπορτάζ του Ιγνατίου που η Τρέμη προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα (υπάρχει σε βίντεο στο youtube). Προσοχή στον κόσμο γιατί με σχολιάκια και καλύπτοντας με την φωνή τους τις φωνές των πολιτικών προσπαθούν να διαμορφώσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Επιπλέον άλλος τρόπος παραπληροφόρησης είναι οι ερωτήσεις - τοποθετήσεις, που ουσιαστικά αντί να ρωτάνε εκφράζουν άποψη. Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά στο εξωτερικό. Εκεί επικρατεί πραγματική ενημέρωση. Επιπλέον εντύπωση μου έκανε ότι οι Ιρλανδοί αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι από άλλους που ακούω γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους Έλληνες που ούτε στην Ελλάδα δεν ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Αυτό είναι καθαρή αναποτελεσματικότητα των Media της Ελλάδος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!