tromaktiko: Εδώ και τώρα εκλογές…

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εδώ και τώρα εκλογές…



Η επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος έχει αναδείξει όσο ποτέ στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία το έλλειμμα δημοκρατίας και την ανεπάρκεια των θεσμών...
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπως έχει διατυπωθεί και αναπαραχθεί από τους εμπνευστές του είναι ανίκανο να πείσει τον μέσο Έλληνα πολίτη για τη αναγκαιότητά του, ως προς αυτό που λέγεται εθνικό συμφέρον. Αντιθέτως αποτυπώνει πλήρως την κατοχύρωση των πιστωτών μας, τη διασφάλιση της ύπαρξης μιας χώρας πρόθυμης να υποθηκευτεί στις ορέξεις τους μέσω των μελλοντικών δανείων και τέλος και κυριότερο την εκποίηση εθνικών πόρων σε ντόπιους και ξένους επενδυτές. Ούτε από μια αράδα του μεσοπρόθεσμου δεν προκύπτει σχέδιο ανάπτυξης ικανό να αναγεννήσει τη χώρα. Η ψήφισή του ισοδυναμεί με βύθιση σε πρωτοφανή ύφεση χωρίς προοπτική εξόδου. Μια γκρίζα περίοδος αντίστοιχη της κατοχής.
Δεν υπάρχει ούτε ένας τεχνοκράτης οικονομολόγος που να θεωρεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σχέδιο διάσωσης της χώρας. Των τραπεζών ίσως.
Παρόλη λοιπόν την κρισιμότητα της συγκυρίας, η κυβέρνηση των δωσίλογων έχει επιλέξει την πλήρη συμπόρευση με τους πιστωτές και τα αρπακτικά του εθνικού πλούτου. Παρά την συνολική κατακραυγή της, οχυρώνεται πίσω από τα κιγκλιδώματα και τους προστάτες του πολίτη και μεθοδεύει αυτό που ο λαός ποτέ δεν θα επέλεγε, έχοντας το θράσος να λέει ότι ενεργεί στο όνομά του. Δαιμονοποιεί τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο, τις εκλογές, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα, συσκοτίζοντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα στοιχεία που θεωρητικά θα μπορούσαν να πείσουν για την ορθότητα της πολιτικής της.
Που είναι η δανειακή σύμβαση που υπεγράφη ένα χρόνο πριν; Γιατί ακόμη δεν έχει περάσει για κύρωση από τη Βουλή; Ποια ακριβώς θα είναι η μοίρα της χώρας όταν το 2015, αν όλα πάνε όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, βρεθεί με χρέος 400+ δισεκατομμυρίων ευρώ και χωρίς ίχνος εθνικών πόρων πέραν της φορολογίας; Τότε τι θα κάνουν; Θα υποθηκεύσουν τα ζωτικά μας όργανα; Θα μας κάνουν με το στανιό δωρητές οργάνων; Τι;
Κι ας έρθουμε στην πρωτοφανή παραβίαση και νόθευση της λαϊκή ετυμηγορίας. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με ένα πρόγραμμα που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική που ακολουθεί. Δεν εξελέγη καν υπό τα φάσμα κρίσης που να δικαιολογεί συνταγές σωτηρίας, ώστε να έχει σήμερα τη δικαιολογία ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Ο κόσμος που διαδηλώνει καθημερινά δεν το κάνει γιατί …δεν υλοποιήθηκε εγκαίρως το μνημόνιο… το κάνει γιατί ούτε μπόρεσε να αντέξει ούτε αντέχει άλλη υποβάθμιση της ζωής του.
Που είναι το δημοκρατικό φρόνιμα των πολιτικών μας; Που είναι οι ανώτατοι δικαστές να καταγγείλουν την κατάφορη στρέβλωση της λαϊκής βούλησης; Που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κρυμμένοι λαδοπόντικες, φρουρούμενα ανδρείκελα, υπηρέτες μιας κουτσής δημοκρατίας που κόπτεται για τα προνόμια των λίγων, που αλληθωρίζει στη διαπλοκή, αλλά φορολογεί τον εργαζόμενο των 700 ευρώ και συκοφαντεί συλλήβδην του δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους…. Γιατί όπως λένε πειστικότατα αν δεν πάρουμε την 5η δόση δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις… Άρα ειδού ο εχθρός…. Κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να πει πως αν δεν πάρουμε την 5η δόση δεν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε τους τόκους προηγούμενων δανείων, ή να εκτελέσουμε τα προγράμματα προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, ή να αποπληρώσουμε υπερκοστολογημένα δημόσια έργα….
Επιτέλους σεβαστείτε το ΛΑΟ στο όνομα του οποίου υποτίθεται πως κυβερνάτε. Αφήστε τον να αποφασίσει αυτός για τον τρόπο σωτηρίας της πατρίδας μας. Αν οι συνθήκες είναι τόσο κρίσιμες και τόσο επικίνδυνες, ένας λόγος παραπάνω να διατυπωθεί η γνώμη της χώρας από τον μοναδικό συνταγματικό φορέα εξουσίας. Τον ελληνικό λαό.
Η χώρα βιάζεται και οι κατά συρροή βιαστές της κόπτονται να τη σώσουν…. Που το είδατε αυτό γραμμένο;
Εδώ και τώρα εκλογές…

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!